Bereid je voor op wintersport met deze vijf heerlijke horrorfilms:

Horrorfilms over Wintersport - afbeelding van Shredder

De drukke feestdagen zijn voorbij en de volgende ontspanning is voor velen de wintersport, lekker genieten op skies of snowboard. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, want je denk misschien dat je alle risico’s van het skiën al kent… Voor deze sportievelingen, maar ook degenen die veel liever binnenblijven, hier een top 5 van horrorfilms over de wintersport.

Snow Sharks (2013)

Natuurlijk beginnen we met haaienhorror! Snow Sharks, of eigenlijk Avalanche Sharks, is het ‘vervolg’ op Sand Sharks. Ja, zet dat maar tussen dikke aanhalingstekens. De Canadese horrorkomedie komt uit handen van regisseur Scott Wheeler (ook bekend van Attack of the Killer Donuts, Sinbad and the War of the Furies) en scenarist Keith Shaw (Malibu Shark Attack, Ice Road Terror), twee toppers dus in het mockbluster-genre. De film is gemaakt mede in opdracht van tv-zender Syfy. Dan weet je het wel, wintersport met een dikke knipoog!

Avalanche Sharks Official Trailer 1 (2015) - Alexander Mendeluk Horror Sci-Fi Film HD

Het is spring break en een groep studenten gaat naar het afgelegen Twin Pines Ski Resort om te skien, boarden, drinken en feesten. Deze week is het bikini ski-week en dat wordt natuurlijk afsloten met een bikini-contest. Het bier ligt koud, de pistes zijn vrij en de dames schaarsgekleed! Totdat één van de toeristen per ongeluk buiten de piste een enorme lawine veroorzaakt die een gigantische prehistorische moordhaai ontwaakt!

Duidelijk toch? Heerlijk genieten van deze foute haaienhorror in de sneeuw.

Shredder (2003)

Met taglines als “Icy dead people.” en “Prepare to be iced.” vang je al een beetje het niveau van de film. Het is dan ook een kleine onafhankelijke productie geweest. Toch is deze film uit 2001 (2003 volgens sommige bronnen) een heerlijke wintersport-slasher. Greg Huson schreef het script samen met Craig Donald Carlson.

Shredder (2001) Opening Scene

Ook de beschrijving maakt duidelijk wat je kan verwachten: Horror op de pistes in deze sexy slasherfilm over een bende snowboarders op een enkele reis stoeltjeslift naar terreur! Met hete jonge sterren, dodelijke spanning, en snowboardscènes om voor te sterven. Shredder is een ijskoud, spannend schrikfestijn dat de terror naar geheel nieuwe hoogte brengt! Wanneer zeven warmbloedige studentes inbreken in een verlaten skihut, is de weg vrij voor een wild weekend vol feesten en sneeuw. Maar wanneer er lijken opduiken, beginnen ze te vermoeden dat ze niet alleen zijn. Gestalkt door een psychotische skiër, realiseert de bende zich al snel dat op de piste… niemand je kan horen schreeuwen!

Dead Snow (2009)

Deze Noorse horror combineert op heerlijke, dodelijke wijze nazi-zombies met een weekendje skiën voor studenten in de voorjaarsvakantie. Død snø, zoals de Noorse titel luidt, is geregisseerd door Tommy Wirkola en hij schreef samen met Stig Frode Henriksen ook het script.

Dead Snow - Official Trailer [HD]

Zeven studenten gaan een weekendje op wintersport naar een vakantiehuisje dat afgelegen in de besneeuwde bergen van Øksfjord staat. Ze mogen het een weekendje gebruiken van de ouders van vriendin Sara, die zelf later per ski zou te komen. Helaas, ze overleeft de intro van deze satirische horrorfilm niet. Terwijl in de hut het drankfestijn begint klopt er een wandelaar aan. Hij vertelt de aangeschoten studenten over de legende van de verdwenen SS-eenheid onder leiding van de sadistische Oberst Herzog. Natuurlijk geloven de studenten dit niet. Maar waar is Sara eigenlijk?

Heerlijk genieten dus. En als je genoten hebt, er in een vervolg verschenen in 2014: Dead Snow 2: Red vs. Dead.

Frozen (2010)

Een alom geprezen psychologische horrorfilm van filmmaker Adam Green. Frozen verscheen in 2010 en won net niet de Saturn Award voor Beste Horrorfilm. Wel is het een hele goede training om goed om te tijd te letten tijdens je wintersport.

Frozen (2010) - Official® Trailer [HD]

Een lekker dagje op de skipiste eindigt in een ijzingwekkende nachtmerrie voor drie vrienden als ze “s avonds vast komen te zitten in de stoeltjeslift. De opzichter weet niet dat ze er nog zijn als hij de lichten uit doet. Parker, Joe en Dan realiseren zich dat ze vergeten zijn, hoog boven de grond en zonder manier om naar beneden te komen. Daar kijken de wolven al hongerig omhoog. Het weekend is voorbij en de piste zal pas over een week weer open gaan…

Frozen is, net als andere films van Adam Green maar slecht te vinden in Nederland, gelukkig altijd nog via de import te vinden. Heb je trouwens hoogtevrees?

Cold Prey (2006)

Ook dit is een Noorse horrorfilm en verscheen in 2006 met de titel Fritt Vild. In 2008 en 2010 werden vervolgen uitgebracht uitgebracht. De films zijn geregisseerd door Roar Uthaug en geproduceerd door John M. Jacobsen en Sveinung Golimo.

Cold Prey - Trailer

In de Noorse bergen is een groep vrienden op skivakantie. Als ze hun skilift missen, besluiten ze om te overnachten in een verlaten hotel in de bergen. Maar wat ze niet weten, is dat het hotel het toneel is geweest van een reeks gruwelijke moorden. Terwijl de vrienden in paniek proberen te ontsnappen aan de koude, onherbergzame omgeving, worden ze geconfronteerd met een gestoorde seriemoordenaar die hen achtervolgt. Elk moment kan hun laatste zijn als ze vechten voor hun leven tegen een onverzoenlijke vijand die vastbesloten is om hen te doden.

Mijn persoonlijke favoriet, Cold Prey is een onderhoudende horrorfilm. Hoewel niet alle 3 delen even sterk zijn, is het genieten om wel de hele trilogie te gaan kijken voor of tijdens je wintersport.

Meer wintersport-horror?

Sowieso is de grootste horror nu de warme winters en het ontbreken van sneeuw in de skigebieden door gevaarlijke klimaatverandering. Ik blijf thuis en kan dus zeker nog wel wat andere wintersport-horrorfilms gebruiken, welke raad jij nog aan?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie