Home Tags Recensie

Alles over: Recensie

Recensies van Horrorfilms, Horrorgames, Horrorboeken en meer horror!

Recensie: In Het Kille Ochtendlicht (Anthonie Holslag)

Anthonie Holslag is er met 'In Het Kille Ochtendlicht' in geslaagd een sterke bundel te leveren voor liefhebbers van psychologisch georiënteerde horror

Recensie: Morgan (Luke Scott, 2016)

Hoe exited was ik toen ik de eerste trailer van Morgan zag. Teleurgesteld ook toen bleek dat de film de Nederlandse bioscopen over ging...

Comicrecensie; Slayer: Repentless #1

Metalfans onder ons opgelet! De ruigste metal band van de wereld is in de stripwereld gedoken! Niemand minder dan de mannen van Slayer debuteren...

Recensie: Diabolik (Tom Thys)

Tom Thys bewijst met de verhalenbundel ‘Diabolik’ opnieuw dat hij één van de betere Nederlandstalige horrorschrijvers van het moment is.

Recensie: Boek der Spiegels (E.O. Chirovici)

‘Boek der Spiegels’ is geschreven door E.O. Chirovici. Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.

Recensie: Killing Floor 2 (PC/PS4)

Wie Killing Floor 1 (KF) gespeeld heeft kent het principe: versla een wave Zed’s (zombies maar dan anders), ren naar de dichtstbijzijnde shopkeeper, koop...
Into the forrest

Recensie: Into the Forest (Patricia Rozema, 2015)

De film Into the Forest is gebaseerd op het een apocalyptische verhaal Jean Hegland. De film is geschreven/geregisseerd door de Canadese Patricia Rozema.

Recensie: Ash vs. The Evil Dead (seizoen 1)

Ash vs. The Evil Dead is een heerlijk vervolg op de Evil Dead-films van Sam Raimi, Bruce Campbell speelt wederom voortreffelijk de antiheld Ash Williams.

Recensie: Scream Queens seizoen 1

Voor de liefhebbers van het horrorcomedy genre is Scream Queens absoluut een must see! Maar verwacht geen spannende horrorslasher.
Hotel Transylvania 2

Recensie: Hotel Transylvania 2 (Genndy Tartakovsky, 2015)

In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen.

Recensie: The Hallow (Corin Hardy, 2015)

The Hallow: een huis in een donker bos, buren niet op loopafstand en een jong gezin. Klinkt best standaard... toch een erg spannende horrorfilm!

Recensie: Hayride 2 (Terron R. Parsons, 2015)

Na de slachtpartij tijdens Captain Morgan’s Hayride brengt een ambulance de overlevenden naar het ziekenhuis. Is de horrorfilm Hayride 2 het kijken waard?

Recensie: The OA (Netflix)

De vraag "Wat is the OA?" zal ik niet voor je beantwoorden, daarvoor moet je zelf de 8 afleveringen (van wisselende lengte) op Netflix kijken.

Recensie: Max Havelaar met Zombies (Multatuli/Martijn Adelmund)

‘Max Havelaar met Zombies’ is geschreven door Multatuli en bewerkt door Martijn Adelmund.
Lady Gaga als Elizabeth

American Horror Story 5: Hotel (DVD-recensie)

American Horror Story 5: Hotel is het beste seizoen van de tv-serie tot nu toe. Het staat als een huis en is een visueel spektakel met geweldige muziek.

Recensie: The 9th Life of Louis Drax (Alexandre Aja, 2016)

The 9th Life of Louis Drax is een ietwat rommelige film, maar je blijft tot het einde kijken en genieten.
De leerlingen van Monster High

Welcome to Monster High (Stephen Donnelly & Olly Reid, 2016)

De animatiefilm Welcome to Monster High is een onderdeel van de reboot van de Monster High-franchise van Mattel uit 2010, die bestond uit poppen, boeken, tv-films, dvd's

Recensie: The Windmill Massacre (Nick Jongerius, 2016)

The Windmill Massacre van Nick Jongerius is een heerlijke film en zet met onze windmolen Nederhorror international weer verder goed op de kaart.

Nu in de bioscoop: Prooi (Dick Maas, 2016)

De leeuw in Prooi is het Nederlandse antwoord op Jaws en hoewel met wat kleine mankementen mogen wij daar best trots op zijn. Nu in de bioscoop.
The girl on the train

Recensie: The Girl On The Train (Tate Taylor, 2016)

The Girl On The Train is een spannende thriller met Emily Blunt en Justin Theroux die vanaf 6 oktober in de bioscoop te zien is. Zeker een aanrader!
Blair Witch

Recensie: Blair Witch (Adam Wingard, 2016)

Toen in de zomer van 1999 The Blair Witch Project het licht zag leek er een frisse wind door het horrorgenre te gaan. De...

Bioscoop: The Shallows (Jaume Collet-Serra, 2016)

The Shallows met Blake Lively is niet een film die je aan je voorbij wil laten gaan. Kijk deze haaien-horrorfilm op het grote scherm!
Dit is geen film die je 's avonds laat in je eentje thuis moet kijken!

Recensie: Lights Out (David F. Sandberg, 2016)

Lights Out windt er geen doekjes om en komt snel op gang. De film is super creepy en het is dan ook niet een film die je ’s avonds laat alleen moet kijken.

Recensie: 10 Cloverfield Lane (Dan Trachtenberg, 2016)

Liefhebbers van psychologische spelletjes vallen met 10 Cloverfield Lane echter met hun neus in de boter. Eén van de verrassingen van 2016.
JeruZalem Special Effects

Recensie: JeruZalem (Paz Brothers, 2015)

Het verhaal van JeruZalem niet bijzonder, wat maakt deze horrorfilm van de Paz Brothers dan zo interessant?