Liever geen advertenties en wel horrornieuws steunen? Upgrade hier!

Imagicon keert 21 maart terug in Ede voor de 2e editie!

Imagicon keert 21 maart terug in Ede voor de 2e editie!

Imagicon is geen beurs. Imagicon is geen expo. Imagicon is geen evenement met Grote Sterren. Imagicon is een conventie. Imagicon is een ontmoetingsplek voor alle fans van SF, Fantasy, Horror en Comics.

Imagicon 2015 Ede

Vorig jaar werd voor het eerst sinds jaren weer een fanconventie over Scifi, Fantasy en Horror gehouden in Nederland. Met succes en daarom wordt zaterdag 21 maart de 2e Imagicon gehouden in De ReeHorst in Ede. Hoofdgast is dit jaar schrijver Alastair Reynolds. Hij schreef onder andere drie Dr. Who boeken en schrijft voornamelijk hard science fiction (vol wetenschappelijke details en met zorgvuldigheid hiervoor geschreven), maar verwerkt in sommige verhalen vlagen van gotische horror. Het volledige programma van de tweede Imagicon staat op de website van Imagicon, wij hebben hieronder een selectie op het gebied van horror en aanverwanten gemaakt.

Young Adults: Meer van hetzelfde? (10:30 Kernhem 3)
2014 was een geweldig jaar voor de fans van Young Adult-boeken. Van The Hunger Games was het laatste deel in de bioscoop te zien, Divergent is een nieuwe serie die verfilmd wordt en waarvan het eerste deel uitkwam, The Maze Runner kreeg een filmversie, enzovoort. Toch komt er steeds vaker kritiek: lijken met name de films niet enorm op elkaar? Een hoofdpersoon die anders is dan de rest, een driehoeksverhouding, een grimmige toekomst, je kunt er bijna een lijstje naast houden. Tijd voor iets nieuws, of toch niet?

Horror: Helden, schurken en zombies (11:30 Kernhem 3)
Van The Walking Dead tot Resident Evil: post-apocalyptische werelden (met zombies!) zijn grimmig, hard en bieden vaak geen hoop. Hoe realistisch is dit wereldbeeld? Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je wakker wordt in een wereld met zombies Zullen mensen vervallen tot barbaren, misantropen, dictators of kannibalen, of zal de goedheid van de mensheid overleven? ? Of gaat iedereen zo goed en zo kwaad als het gaat gewoon verder met leven?

Auteur Alastair Reynolds: Book Reading en Q&A (12:30 Theaterzaal)
Als de eregast zal Alastair in de theaterzaal een stuk voorlezen uit zijn eigen werk, waarna hij onder leiding van Eduard Koek zowel van tevoren ingezonden vragen als vragen uit het publiek zal beantwoorden. Dit is jouw kans om een vraag te stellen aan de auteur van o.a. Revelation Space, House of Suns en niet te vergeten Harvest of Time, een Doctor Who-boek!

Horror: SFX Make-up Workshop (12:30 Kernhem 2)
Jaag jij graag mensen de stuipen op het lijf met een griezelige outfit, maar lukt het maar niet om die open wonden, zweren of andere make-up er goed uit te laten zien? Vrees niet en volg deze workshop! Met materialen die gewoon in een feestwinkel te koop zijn leert Nikki Tempelaars je om ‘out of the kit’ te werken, waarbij ze gebruik maakt van wax die op je huid kan vormen tot een ‘special effect’.

Guest of Honor Speech: Alastair Reynolds (14:30 Calluna)
Alistair Reynolds schrijft al jaren - met veel succes! - verhalen waarin ‘harde’ SF de boventoon voert. De verre toekomst, verregaande en ingrijpende (nano)technologie en soms onbegrijpelijk buitenaardse wezens zijn slechts een paar thema’s die je vaak tegen zult komen. Hij leest graag een stukje voor uit eigen werk, vertelt over zijn inspiratie en hoe hij denkt over de toekomst van SF, zowel in boekvorm als op tv als in de bioscoop.

Horror: Het belang van spannende verhalen (14:30 Kernhem 1)
In deze lezing zal schrijver Anthonie Holslag kijken naar het belang van spannende verhalen en hoe ze vaak op een metaforische manier grotere sociale en psychologische onderwerpen aan de kaak stellen. In wezen zoals science fiction dat ook doet, behalve dan dat het spannende verhaal meer op de menselijke geest is gericht. Er zal gekeken worden naar het verhaal achter het verhaal en hoe klassieke maar ook moderne boeken gecontextualiseerd kunnen worden.

Horror: Cult vs. Big Budget (15:30 Kernhem 3)
Nog niet zo lang geleden hield de horror zich vooral op in het domein van de B-films. Grote budgets met bekende namen en commercieel succes waren vaak ver te zoeken, een paar grote namen van franchise uitgezonderd (en ook deze zijn in de loop der jaren afgeleden naar de obscuriteit). Horrorfilms waren er echter trots op om het label ‘cult’ te dragen. Hoe zit dat tegenwoordig? Is big budget horror per definitie slechter dan cult horror, of is het juist een goede ontwikkeling dat horror meer ‘mainstream’ wordt?

Lijkt je het leuk om heen te gaan? Kaarten zijn voor €20 verkrijgbaar online en bij de deur.

Update: Sommige foto's

Liever geen advertenties en wel horrornieuws steunen? Upgrade hier!