Boekrecensie: Veertien – Dean Koontz

Zach beschikte over veel fantasie, maar daarmee verzeilde hij niet in de wereld van kwade geesten, noch in de wereld van zombies-vampiers-weerwolven of types-met-een-ijshockeymasker-op-en-een-kettingzaag-in-de-hand. – Veertien pag. 88

Veertien - Dean KoontzZack is de zoon van politierechercheur John Calvino, op zijn veertiende werd zijn familie vermoord en schoot hij de dader dood. Nu krijgt John op zijn werk te maken met een vergelijkbare moord, de overeenkomsten zijn angstaanjagend en hoe meer hij over de zaak krijgt te weten, des te erger wordt het voorgevoel dat een moordenaar zal toeslaan op de veertiende verjaardag van zijn zoon.

Het prachtige van Veertien is dat deze quote precies de richting van het boek aangeeft waar het boek over gaat, zonder iets vrij te geven. Het boek begint rustig, Dean Koontz neemt de ruimte om alle karakters tot leven te brengen tot dat je het gevoel hebt dat je de familie Calvino al jaren kent. Dat er storm op komst is voor de familie is vanaf bladzijde 1 duidelijk, maar niets is wat het lijkt tot aan het laatste hoofstuk.

Misschien wijdt Dean Koontz in Veertien soms te veel tijd aan subplots en details, in zijn geheel zul je zijn woorden steeds sneller verslinden. Laat je niet van de wijs brengen, Veertien begint als een politieroman, het is zeker een bovennatuurlijke thriller waar familieliefde, angst en horror voor het succes zorgen. Aanrader!

Waardering: ****½

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Zeker een aanrader. Heb hem vrij snel uitgelezen, wat je schrijft over het steeds sneller verslinden van woorden klopt vrij aardig. Je zit echt op het losbarsten van de storm te wachten… knap geschreven.

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Ik ben op een gegeven moment overgestapt van Stephen King naar Dean Koontz, heb zo’n beetje alle vertaalde werken (en ook wat Engels werk) in de kast staan. Ook de serie over Odd Thomas vind ik een aanrader, die kan je los lezen maar leuker is het om ze in de goede volgorde te lezen, over Thomas die overleden mensen kan zien.
Frankenstein leest inderdaad ook lekker weg.
Maar het ‘losse werk’ van Koontz is ook erg goed te doen hoor, je gaat thema’s en personages herkennen… (-;

Boer
Boer
8 jaren geleden

Wat een vreselijk slecht boek. Ben halverwege gestopt. Kon me echt niet boeien Hoe een geest verantwoordelijk is voor alle moorden.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x