Nederlandse psychologische thriller Caged beleeft première via Video on Demand

Lees onze recensie van Caged (Stephan Brenninkmeijer, 2011)

Regisseur Stephan Brenninkmeijer zal zijn nieuwe film CAGED in première laten gaan via Video on Demand (VoD). In Amerika wordt het al regelmatig gedaan, soms nog in de aanloop naar een bioscooppremière. Evenals het experiment om films simultaan uit te brengen in de bioscoop, op VoD en DVD/Blu-Ray. Het is tenslotte uitermate frustrerend om te wachten op een film die je graag wilt zien.

CAGED is een psychologische thriller met een sterke erotische c.q. seksuele lading. Het verhaal vertelt over Stella, die na jarenlang haar behoeften te hebben onderdrukt, besluit haar leven om te gooien. Ze begint een dubbelleven, bezoekt seksclubs en erotische feesten, en leeft daardoor helemaal op. Totdat ze op een dag wakker wordt in een kelder, zonder een idee hoe ze daar terecht is gekomen. Enkele dagen later krijgt ze het gezelschap van Christine, een vrouw van haar eigen leeftijd. De twee vrouwen vertellen elkaar hun levensverhaal, en Christine raakt er steeds meer van overtuigd dat haar gevangenschap te wijten is aan de levensstijl van Stella.

Hoofdrollen zijn er voor Chantal Demming, Babette Holtmann, Joep Sertons en Victor Reinier.

Op donderdag 1 september zal de film zijn VoD-première beleven.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn Knegt
12 jaren geleden

Ik ben benieuwd of dat in Nederland wel zo succesvol is, en wat het kost on demand.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

“met een sterke erotische c.q. seksuele lading” Het zal ook eens niet bij een Nederlandse film 😛 Beetje lame dat het een Engelse titel heeft.

Maarten
Maarten
12 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

Stephan is juist iemand die zeer kritisch is tegenover bloot in (Nederlandse) film – zie ook zijn eerdere film Swingers. Ik heb beelden gezien van Caged en dat zag er uitstekend uit. Niet plat, vulgair, of hoe het dan ook in de jaren zeventig en tachtig eruit zag in de Nederlandse film.

Peter H.
Peter H.
12 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

Lame? Zoals “New Kids Turbo”?

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Peter H.

Nee, daar vind ik het niet zo’n probleem, want dat is een komische film. Dit is een serieuze Nederlandstalige film. Waarom dan niet gewoon “Gekooid” of zo? Vind ik nog mooier ook. En voor de buitenlandse “editie” kan de titel natuurlijk prima worden vertaald, zoals dat ook met andere niet-Engelse films gebeurt.

Tom
Tom
11 jaren geleden

Wat dacht je van….Amsterdamned…meest vreselijke ‘nederlandse’ filmtitel

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x