Corpse Party: Blood Drive vanaf 10 oktober op PC en Switch

In het vorige deel Corpse Party: Book of Blood volgde je in acht korte verhalen een klas van 7 leerlingen, een klein zusje en een leraar, die gevangen zaten in een school, genaamd Heavenly Host. Dit derde deel speelt zich twee maanden na deze evenementen af. De overlevenden van die nachtmerrie zijn weer terug in de Kisagari Academie , maar beschadigd voor het leven. Ze proberen zo goed en kwaad als het gaat het gewone leven weer op te pakken, maar dat lukt niet zo goed.  Ze missen de omgekomen studenten te veel.

Maar er is hoop, het Book of Shadows, het boekdeel dat de directeur al eens eerder gebruikte om de omgekomen studenten weer tot leven te wekken, blijkt toch niet helemaal verloren te zijn. Op het moment dat er een foto opduikt waarin duidelijk wordt dat het boek zich bevind in de ruïnes van Heavenly Host, raakt Ayumi bezeten van de gedachte dat zij nog eenmaal terug moet om het boek te halen en zo voor de laatste keer gaat proberen iedereen te redden. Maar dan breekt de hel los.

Zowel het eerste deel Corpse Party als het tweede deel Book of Shadows heb ik beide nog gespeeld op de Nintendo 3ds en vond ik een geslaagd, sfeervol en luguber mysterie. Niet super eng, maar creepy genoeg om mij behoorlijk wat kippenvel te bezorgen. Ik moet ook zeggen dat ik erg uitkijk naar dit deel, de graphics hebben een make-over gehad, de horror en gore staan een tandje hoger en als het geluid van hetzelfde niveau is als het eerste deel, bereid je dan maar vast voor op serieuze ongemakkelijkheid.

Dit is wat de ontwikkelaars er over zeggen:

This title is an adventure game with overhead exploration in a haunted school. Contains excessive violence depicted via full-screen art stills, textual descriptions, and Japanese-language voice-acting, specifically including the mutilation, torture, and murder of children. Also contains images of female anime-style characters with exposed cleavage and buttocks. In some instances, female characters are shown bathing with strategically placed steam to cover up private areas. Numerous examples of suggestive dialog and foul language can be found in translated text, including slurs such as “b*tch” and heavy swears such as “f*ck.” In one instance, a character’s past trauma is mentioned which includes a reference to sexual violence.

Dit derde deel bestaat al op de psVita, maar liep daar niet zo heel erg goed op en krijgt door de performance problemen niet zulke hoge cijfers. Ik hoop dat de Switch dit beter aankan, maar ik heb er alle vertrouwen in. We gaan het zien op 10 oktober, dan komt ie uit op de PC en de Nintendo Switch. Ga jij het halen, laat het weten in de comments.

Corpse Party: Blood Drive - Launch Date Announcement Trailer (Switch)

 

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie