Details seizoen 3 Diablo 4 vrijgegeven

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu zijn dan toch eindelijk de details van seizoen 3 van Diablo 4 bekend gemaakt. Dit keer mogen we aan de slag onder de zandvlaktes van Kehjistan met een mechanische spin.

Season of the Construct, zoals het officieel heet, luidt alweer het derde seizoen in van de populaire hack’n’slash-RPG van Blizzard. Het eerste seizoen, Hearts of the Malignant, werd niet heel erg goed ontvangen. De grind, het constant dezelfde content opnieuw spelen, was te repetitief, te saai en de verdiende XP was te weinig zodat je heel erg lang deed om jouw karakter naar level 100 te krijgen. De ontwikkelaars hebben goed naar de negatieve commentaren van de spelers geluisterd (wat bleek uit een patch waarin ze de gedane veranderingen terugdraaiden en hun excuses aanboden).

Seizoen 3 laat je spelen met een mechanische spin
Seizoen 3 laat je spelen met een mechanische spin

Het tweede seizoen (wat nu nog tot 23 januari live is) Season of Blood werd een stuk beter ontvangen. De grind zat er nog wel stevig in, maar je karakter naar level 100 brengen ging wel een stuk soepeler. De krachten zorgden ervoor dat je poppetje behoorlijk overpowered werd en je dus echt daadwerkelijk een god voelde.

Het derde seizoen introduceert een nieuw gebied onder de woestijn van het gebied Kehjistan. Hier ga je op zoek naar een mechanische spin genaamd Seneschal die je zelf naar eigen inzicht kunt configureren. Dit complimenteert jouw speelstijl en de krachten die jouw karakter heeft. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot en stuit je in de onderaardse krochten op genoeg tegenstand. Hiernaast komt er een nieuwe leaderboard, waar je kunt kijken hoe goed (of slecht) je het doet ten opzichte van andere spelers. Ook implementeren ze tweaks in de Skill Tree en krijgen we er een extra tab bij in onze inventaris.

De punten van seizoen 3 van Diablo 4 nog op een rij:

  • Nieuw in het seizoen is een robotvriendje genaamd de “Seneschal” die verschillende krachten heeft die je kunt upgraden, zodat hij je buffs kan geven, defensieve bescherming kan bieden of schade voor je kan doen
  • De belangrijkste verandering in de wereld van Sanctuary is de toevoeging van Arcane Tremors die op de kaart verschijnen met constructievijanden, zoals mechanische spinnen en schorpioenen, waar je materialen kunt vinden voor je construct-upgrades.
  • Helltides zijn nu 55 minuten per uur actief. Dit betekent dat je nu maar elke keer 5 minuten hoeft te wachten op een nieuwe Helltide
  • Ook nieuw zijn de kerkers met de naam “Vaults”. Deze kerkers zijn gevuld met uitgebreidere vallen dan we ooit eerder hebben gezien. Er is een mechanisme waarbij je aan het eind van de kerker een bonus krijgt als je voorkomt dat je schade oploopt door de vallen.
Diablo 4 - Official Season of the Construct Announcement Trailer

Seizoen 3 van Diablo 4 Season of the Construct gaat dinsdag 23 januari live. Hier bij De Nachtvlinders zijn we een beetje verdeeld over het spel. De een vind de grind nog steeds erg vervelend, ik speel nog steeds heel erg graag een potje. Wat vind jij van Diablo 4?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie