Trailers Horrorgame ‘Someday You’ll Return’

Someday You’ll Return (PC Windows, Playstation 4, XBOX One) verschijnt nog dit jaar.  Er worden steeds meer ‘narrative-driven’ horrorgames op de markt gebracht. Deze game is een psychologische horrorgame met sterke ‘adventure’ elementen erin. Ook Someday You’ll Return is ‘narrative-driven’. De game komt in eerste instantie alleen voor de PC Windows uit, sowieso op Steam en GOG.

Waar ben je, Stela?

Het is niet de eerste keer dat ze wegrent. Maar je voelt je ongemakkelijk … deze keer voelt zo anders. Lang geleden zweerde je om hier nooit meer terug te komen. En nu heeft ze je hier naartoe terug gesleept. Je zoektocht voert diep in de oude Moravische bossen en onthult geheimen die verborgen hadden moeten blijven.

Terwijl je overlevingsvaardigheden en snelle verstandigheid je zoektocht kunnen bevorderen, komen boosaardige krachten je achterna. Er zijn nachtmerries waar je niet tegen kunt vechten en niet van kan winnen.

Je speelt als Daniel, de vader van Stela, die door gebeurtenissen wordt gedwongen terug te keren naar een plek, waar hij zwoer nooit terug te keren. In het bos zal hij bijzondere mensen tegenkomen die hem zullen helpen de ware reden te begrijpen waarom Stela blijft vluchten. In Someday You’ll Return moet je om gaan met het intieme concept van vader-zijn, angsten, leugens en het weigeren van iemand om zijn verleden te accepteren. Hoewel het verhaal sterke horrorelementen bevat, zijn het niet altijd de meest voor de hand liggende monsters die het meest angstaanjagend zijn.

Someday You’ll Return Reveal Trailer

Waar speelt het?

Someday You’ll Return vindt plaats in de prachtige natuurgebieden van Tsjechië. Hoewel het geen exacte duplicaten zijn, wilde CBE Software de sfeer van de Bohemian-natuur vangen. Het team plaatst bekende herkenningspunten in een virtuele kaart, die te vinden zijn door spelers en die het team zelf vaak in hun leven heeft bezocht. Iedereen kan zijn rugzak pakken en daar wandelen. Een typisch Tsjechische bosomgeving is gebruikt als een referentie die verschilt van andere echte wereldlocaties zoals Scandinavische of Amerikaanse bossen. Dit creëert een unieke sfeer voor spelers. Het spel is een semi-open wereld met zeer duidelijke oriëntatiepunten, zodat spelers altijd de weg terug kunnen vinden. De ontwikkelaars implementeerden ook het beroemde Tsjechische toeristen navigatiesysteem dat teruggaat tot het einde van de 19e eeuw.  De locaties waarnaar wordt verwezen en mythes in het spel zijn oud. Sommige van de verhalen genoemd in Someday You’ll Return dateren uit de 9e eeuw.

Gameplay

De gameplay is weer eens wat anders dan wat we gewend zijn in horrogames. Er zijn namelijk geen gevechten in dit spel. Wat dan wel? Afgezien van de basis zoals lopen, rennen en hurken, kunnen spelers uitkijken naar een breed scala aan spelmechanismen:

  • Workbench crafting interface – je kunt dingen bewerken of repareren in een gespecialiseerde interface
  • Herbalisme – je kunt bloemen of paddenstoelen pakken en je eigen drankjes maken
  • Omgevingsinteractie – je kunt communiceren in de wereld waarin je je bevindt, items gebruiken
  • Smartphone – je kunt GPS gebruiken, iemand bellen of communiceren via sms, je kunt ook demobiele zaklamp gebruiken
  • Karmisch systeem – jouw acties hebben consequenties die het einde kunnen beïnvloeden
  • Nachtcyclus met gefaseerde dag
  • Interactief rotsklimmen
  • Volgen – zoek naar aanwijzingen zoals voetafdrukken enz
Someday You’ll Return Remembrance Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie