In the picture: Illustrator Sjan Weijers

Witch by Sjan WeijersIn ‘In the picture’ wordt aandacht besteed aan de beeldend kunstenaars van het horrorgenre. Illustrator Sjan Weijers bijt de spits af.

Ze werkt al ruim 12 jaar als freelance illustrator, concept artist en storyboard artist en mag ze Troma, Spellborn International Ltd, Triumph Studios en W!Games tot haar opdrachtgevers rekenen. Hoewel Sjan Weijers geen kunstopleiding heeft gevolgd, verkoopt zij al sinds haar vijftiende losse tekeningen. Ze behaalde haar doctoraal Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit, maar bleek zich uiteindelijk meer thuis te voelen in een creatief vak waarin ze dingen kan maken die ze zelf leuk vindt.

Sjan ziet tekenen als een vorm van zichzelf uiten, ze houdt van bijna alle kunstvormen, maar een pen en papier heeft ze altijd bij de hand en is praktisch gezien voor haar de makkelijkste weg. Dat creatieve zat er al jong in, toen ze als kind door het sprookjesbos in de Efteling liep, dacht ze “Dit wil ik doen, een wereld maken uit het niets”. Ook de Looney Tunes animaties van Chuck Jones vond ze geweldig en als ze horrorfilms zag, dacht ze altijd “Ik wil die monsters maken, met zoveel mogelijk slijm en tanden”. En dat heeft ze ook gedaan, alleen dan digitaal en voor games.

Horror keert regelmatig terug in Sjan’s werk, zo maakte ze de tekeningen voor Hunger (3, Incognito, 2002), gaf ze een set limited edition prints van monsters uit (Valkyrie, 2004) en maakte ze concept art van monsters en zombies voor The Chronicles of Spellborn en Overlord I en II. Als ontwikkelingspsychologe vindt ze het frustrerend hoe de overheid en media, horror en geweld weren uit de kinderwereld. Zij vindt het juist erg belangrijk in het opgroeiproces en heeft daar meerdere artikelen over geschreven.

Ghost by Sjan Weijers

Momenteel werkt Sjan mee aan een Frans stripalbum genaamd Notorius Circus en in 2011 gaat zij waarschijnlijk aan een 2D videogame werken. Ook is zij bezig met de eerste ideeën voor een Frans kinderboek. Sjan zou heel graag een griezelig kinderboek maken, maar iets engs en heftigs voor een wat oudere doelgroep is ook goed. Het mag allemaal wel wat pittiger wat haar betreft! Lees op haar blog Amphibious Rodent meer over de projecten waar Sjan Weijers zich mee bezig houdt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “In the picture: Illustrator Sjan Weijers”

Plaats een reactie