Recensie: Lights Out (David F. Sandberg, 2016)

Dit is geen film die je 's avonds laat in je eentje thuis moet kijken!
Dit is geen film die je ’s avonds laat in je eentje thuis moet kijken!

In maart 2014 heb ik een artikel geschreven over de korte film Lights Out van David F. Sandberg. De Zweedse Sandberg had de korte film ingezonden voor de Who’s There Film Challenge in de hoop een langere film te kunnen maken. De korte film was opgenomen in zijn huis, en zijn echtgenote Lotta Losten speelde de hoofdrol. De korte film won de Challenge en tot mijn grote plezier draait de lange versie nu in de bioscoop, met wederom een (bij)rol voor Lotta Losten.

Maria Bello speelt de labiele Sophie
Maria Bello speelt de labiele Sophie

Lights Out gaat over een gezin dat geteisterd wordt door een sinister wezen dat tevoorschijn komt in  het donker. Sophie, de labiele moeder van het gezin (gespeeld door Maria Bello), lijkt het wezen niet alleen te kennen, maar ook nog eens in de ouderlijke woning uit te nodigen. Reden genoeg voor Rebecca (Teresa Palmer) – die al een paar jaar met haar moeder gebrouilleerd is – om haar broertje Martin (Gabriel Bateman) bij Sophie weg te halen, maar dat blijkt niet voldoende te zijn. Samen met haar vriend Bret (Alexander DiPersia) gaat ze de strijd tegen de mysterieuze Nemesis aan.

De cast is van een hoog kaliber
De cast is van een hoog kaliber

Lights Out windt er geen doekjes om en komt snel op gang. Het basisgegeven van de film is super creepy en het is dan ook niet een film die je ’s avonds laat in je eentje thuis moet kijken. Het verhaal is soms een beetje onduidelijk, maar dat mag de pret niet drukken. De cast is erg goed en van een opvallend groot kaliber als je je bedenkt dat Lights Out Sandberg’s eerste lange film is. De jonge Gabriel Bateman (die eerder te zien was in Annabelle) is fantastisch als Martin. Maria Bello (Demonic, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, The Dark) speelt op overtuigende wijze de psychisch gestoorde Sophie. Teresa Palmer (Point Break, Warm Bodies, The Grudge 2) overtuigt als Rebecca en Alexander DiPersia (Good Girl Revolt, Forever, Gotham) als Bret. Ook de special effects en special make-up stellen niet teleur. Ga dat zien nu hij nog in de bios draait!

Bloody Mary proefnotitie: Dinner in the dark!
Lights Out draait nu in de bioscoop

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: Lights Out (David F. Sandberg, 2016)”

  1. De korte film was briljant. Ik was al van plan deze nog in de bioscoop te gaan zien en zal dit na het lezen van deze recensie zeker gaan doen.

    Beantwoorden
  2. Al met al een goede film, maar wel jammer dat hij het toch vooral van de “jump scares” moet hebben. Hier en daar zijn er scenes die op zich zelf al griezelig zijn maar dan komt er, meestal voorspelbaar, weer een soms nogal goedkope jump scare. Jammer, want het gegeven is op zichzelf al eng genoeg en daar had qua sfeer wat meer mee gedaan kunnen worden, zoals in de eerste scenes (met o.a. Lotta Losten). Die kwamen qua sfeer nog het dichtst bij de korte film in de buurt.

    Maar.. ik heb me vermaakt en het gegeven is origineel. Iets wat nog maar weinig films tegenwoordig kunnen zeggen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie