In maart 2012 komt Dark Horse Comics met een nieuwe reeks, genaamd ‘Ragemoor’. Deze comic maakt gelijk al indruk door zijn mooie tekeningen. Het verhaal wordt omschreven als een gothic nachtmerrie, gelijkend aan grootheden als Edgar Allen Poe en Howard Philips Lovecraft.
‘Ragemoor! Een levend kasteel gevoed door paganistisch bloed en bewoond door dodelijke monsters. Het fort heeft een eigen wil en het vermogen zichzelf te veranderen. Het heeft de kracht kamers toe te voegen of te verwoesten. Zonder hulp van een menselijke hand, kan het naar believen groeien. De eigenaar van het kasteel is kwaad van jaloezie. Zijn bediening is niet menselijk en zijn geheimen zijn verschrikkelijk.’
Deze comicserie wordt gecreëerd door degenen die ook verantwoordelijk zijn voor ‘Mutant World’. Na ‘Mutant World’ en ‘The last Voyage of Sindbad’ bundelen Richard Corben en Jan Strnard weer hun krachten voor Ragemoor. Strnard schrijft het verhaal en Corben neemt de tekeningen en de cover voor zijn rekening. Naast het bovenstaande is Corben vooral bekend om zijn angstaanjagende werk voor de Hellboyseries. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de titel ‘The crooked Man’. Met al deze werken bewijst Corben dat hij een interessante bijdrage levert aan de geïllustreerde horror in het comicgenre.
De vergelijking van Ragemoor met Lovecraft en Poe komt niet zomaar uit de lucht vallen. Corben en Strnard geven in een interview aan, dat hun inspiratie voor de horrorserie, naast verscheidene films en comics, van deze grote namen afkomstig is.
De comicserie zal in zwart/wit verschijnen. Hiervoor heeft Corben een aantal redenen. ‘Allereerst was ik ervan uit gegaan, dat de comicserie bij een kleine uitgeverij terecht zou komen. Deze uitgeverijen kunnen het zich vaak niet veroorloven om een comic volledig in kleur uit te geven. Maar nog belangrijker is; Ik heb het gevoel dat zwart, wit en grijze tinten veel meer de stemming en schoonheid uitstralen, dat past in het horrorgenre.
En waarom juist een levend kasteel als centrale karakter. Strnard zegt hierover het volgende: ‘Het kasteel kan niet spreken, alleen reageren. Dus zijn emotionele bereik is beperkt. Het kasteel kan dus niet aangeven, wat zijn verlangens, doelen of geschiedenis is. Dus het verhaal ontvouwt zich rondom de menselijke karakters, die een poging doen het kasteel te begrijpen en erin te overleven. Ragemoor lijkt geen ziel te hebben. Dit maakt zijn acties amoreel of zelfs kwaadaardig. En aan het eind van de serie zal men zijn acties misschien ook wel begrijpelijk vinden.’
Het bovenstaande belooft natuurlijk een hoop. Maar of deze comicserie zijn hoge verwachtingen waar gaat maken, zullen we gaan zien in maart. Op 21 maart zal het eerste deel van ‘Ragemoor’ verschijnen bij Dark Horse Comics. De daarop volgende twee delen zullen respectievelijk april en mei uitkomen.