Syfy wil nieuwe films ‘Killer Klowns from Outer Space’ en ‘Critters’ maken

De Amerikaanse tv-zender Syfy heeft plannen om nieuwe films te maken van Stephen Herek’s Critters (1986) en Chiodo brothers’ Killer Klowns from Outer Space (1988). Of het gaan om remakes of vervolgen van deze jaren ’80-klassiekers is nog niet bekend.

Critters kreeg uiteindelijk drie vervolgen (1988, 1991, 1992). En deze zomer zijn er opnames geweest voor Critters: The New Binge, onder regie van Zombeavers-regisseur Jordan Rubin, een internet-only serie met afleveringen van 10 minuten. In hoeverre deze webserie en de plannen van Syft verband houden met elkaar is niet bekend.
Killer Klowns from Outer Space is in de jaren uitgegroeid tot een cultklassieker en de regisseurs Stephen, Charles en Edward Chiodo (de Chiodo Brothers), willen al jaren een vervolg op de markt brengen, helaas zonder succes. Ook de special effects, voornamelijk de poppen dus, waren bij alle Critter- en Killer Klown-films in handen van de Chiodo Brothers.

Vooralsnog is alleen bekend dat Syfy in gesprek is over de rechten van de films. Eerder kocht de zender al de rechten voor Leprechaun, waar begin 2019 de reboot van wordt uitgezonden.

Kijken jullie uit naar nieuwe Critter- en Killer Klown-films?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie