Recensie: The Diabolical (Alistair Legrand, 2015)

The DiabolicalThe Diabolical: Elke nacht krijgt het huis van de alleenstaande moeder Madison (Ali Larter) bezoek van onheilspellende geesten. Ondanks dat ze door een zeer merkwaardige makelaar wordt benaderd, schakelt ze zelf een expert in op het gebied van paranormale verschijnselen om het kwaad te verdrijven. Het lukt hem echter niet om er iets tegen te doen, in tegendeel zelfs; tijdens het onderzoek moeten ze zien te vluchten voor het kwaad. Haar vriend en tevens wetenschapper is hun laatste hoop…

The Diabolical ontwikkelt zich als een spookhuisfilm met een twist waarin de spoken niet uit het verleden komen.
https://www.youtube.com/watch?v=766UGvIXgj4

The Diabolical is de eerste horrorfilm van muziekvideoproducent Alistair Legrand en we zien direct dat hij ervaring heeft met beeld. Echter is het tweede dat opvalt, Legrand heeft minder ervaring met verhaal. Op sommige gebieden leidt dit tot originele ideeën, want waar de meeste spookhuisfilms beginnen met een verhuizen, vallen we hier al midden in reeds bestaande problemen.

Helaas vervalt de film snel in standaarden en valt het acteerwerk van de volwassenen Ali Larter (Final Destination, Heroes) en Wilmer Calderon (Fast & Furious) wat tegen, ze raken niet op elkaar ingespeeld en lijken vaak eerder verbaasd dan bang voor de gebeurtenissen. Het betere acteerwerk ligt bij de twee kinderen (Max Rose en Chloe Perrin). Maar met het matige plot kan geen van allen uit de voeten.

Toch levert de finale zeker punten op, het verhaal heeft een interessante twist. Tel daarbij dat de special effects en het camerawerk zijn redelijk in orde zijn. Zeker kijkbaar dus! The Diabolical is uitgegeven door Splendid Film en nu verkrijgbaar op bluray en dvd.

Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie de Haas
Arie de Haas
7 jaren geleden

Leuke actie weer 🙂

Irene Niec
Irene Niec
7 jaren geleden

Gave film, ik ben heel benieuwd

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x