Trailer van Amnesia:Rebirth bevestigt vervolg op de klassieker

Amnesia: The Dark Descent stamt alweer uit 2010. De overweldigend positief ontvangen game was er een om rekening mee te houden. Een first person horror waar je u tegen zegt. Geen wapens of geen superkrachten, maar paranoia, schuilen en wegvluchten voor een mysterieuze kracht. Had jij het in je om dit spel te overleven? Nou ik niet. Dit is toch nog wel een van de engere spellen die ik heb gespeeld. Hoe dit een loopje neemt met je zintuigen, is toch wel een knap staaltje werk. Ik weet niet hoe het de tand des tijds heeft doorstaan, maar nu ik dit schrijf ben ik daar wel benieuwd naar. En zeker interessant dat er nu met Amnesia: Rebirth een vervolg op komt, is het misschien wel de moeite waard om nog eens een poging te wagen om het uit te spelen.

Fast-forward naar nu, er komt dus een vervolg. De ontwikkelaars hopen dezelfde magie toe te passen, terwijl ze ook nieuwe dingen introduceren. Op de vraag in een Playstation blog wat Amnesia: Rebirth is, zegt creatief directeur Thomas Grip: ‘Een nieuwe hoofdrolspeler, een nieuwe setting met een nieuw verhaal, maar dit alles gebouwd op wat we hebben geleerd uit het vorige spel. Geen gimmicks, niet opnieuw het wiel uitvinden; gewoon Amnesia zoals het bedoeld is.’

Lees ook: Gamerecensie: ‘Amnesia: Rebirth’

Nou, dat klinkt goed! Bij deze rake woorden is ook een trailer. Zie voor jezelf wat hij bedoelt.

Het ziet er naar uit dat het net zo beklemmend en paranoia wordt als het eerste deel, zonder al teveel jumpscares. Ik heb nu al klamme handjes! Het Amnesia: Rebirth staat gepland deze herfst en komt uit op PS4 en PC en is in ontwikkeling bij Frictional Games.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie