Cargo, of hoe red ik mijn dochter tijdens de zombie-apocalyps?

In 2013 maakten Ben Howling en Yolanda Ramke de korte film Cargo voor het Australische filmfestival Tropfest. Tropfest is het grootste festival ter wereld voor korte films en Cargo wist in dat jaar de finale te bereiken. Eenmaal op Youtube bereikte het miljoenen kijkers wat ervoor zorgde dat er veel geld vrij kwam om de film om te zetten naar een volledige speelfilm. Toch duurde het nog een paar jaar voordat de film uiteindelijk het licht zou gaan zien maar eindelijk is het zover en word de film in mei eindelijk vertoond op Netflix.

Het verhaal van Cargo speelt zich af wanneer de zombie-apocalyps de mensheid flink heeft uitgedund. Andy Rose is samen met zijn vrouw en hun baby op de vlucht, maar onderweg verongelukken zij met hun auto. Wanneer Andy ontwaakt blijkt zijn vrouw besmet en ondertussen te zijn veranderd in een zombie. Wanneer hij probeert te ontsnappen met hun baby weet zijn vrouw hem alsnog te bijten. Hij weet dat hij maar 48 uur heeft voordat de besmetting ook hem zal doen veranderen. Zal hij op tijd zijn dochtertje in veiligheid weten te brengen?

Voor de hoofdrol in de remake is niemand minder aangetrokken dan Martin Freeman. Freeman was dit jaar ook al te zien in de Marvel-film Black Panther en vele van jullie zullen hem ook herkennen als Bilbo Baggins uit The Hobbit-films. Aan de trailer is vooral op te merken dat deze erg mooi gefilmd is en vooral die typische hopeloosheid uitstraalt zoals ook al eens is gedaan met de film The Road uit 2009 met Viggo Mortensen. Iets om naar uit te kijken!

Cargo is vanaf 18 mei te zien op Netflix. Heb je de korte film nog niet gezien? Kijk hier Cargo (2013)

Interessant artikel?

2 gedachten over “Cargo, of hoe red ik mijn dochter tijdens de zombie-apocalyps?”

  1. Het blijft toch wonderbaarlijk dat er in zo’n platgetreden genre toch af en toe nog films opduiken met een originele insteek. Denk aan “Warm Bodies” en “It Stains the Sand Red”.
    Dit lijkt me daar ook één van. Ik zal de verschijningsdatum in mijn agenda zetten..

    Ik ken Martin Freeman overigens vooral van zijn prima rol als Watson in Sherlock 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie