Jumpscares in Evil Dead: The Game

evil dead the game
evil dead the game

Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen we aan de slag met de nieuwste telg in het asymmetrische game-universum. Evil Dead: The Game staat namelijk gepland voor 13 mei en dat is al bijna. Ondertussen zijn er flink wat nieuwe filmpjes uitgekomen die al veel laten zien. Er is er een waarin je te zien krijgt hoe je kan spelen als Kanderian Demon en ook een waarin Bruce Campbell als Demon het opneemt tegen een groepje survivors. Het laatste filmpje wat is uitgebracht laat heel veel gameplay zien en ik moet zeggen dat ik best wel verrast ben over deze game in het Evil Dead-universum.

Schrikken

SPD Gaming heeft een 12 minuten durend filmpje op Youtube gezet waarin hij de verschillende aspecten van de gameplay van Evil Dead: The Game laat zien. Als een van de survivors is het de bedoeling dat je verschillende objectives uitvoert verspreid over de verschillende mappen en als Kanderian Demon is het de bedoeling om de survivors dood te maken. Dit kan op verschillende manieren; door vallen neer te zetten met jumpscares waardoor de spelers schrikken. Elke keer dat ze schrikken schaadt het hun geestelijke gezondheid een beetje. Als de gezondheid een nulpunt bereikt heeft, kan de Demon de controle over de survivor overnemen en zo schade toebrengen aan de andere spelers. Als survivor kan je dus niemand vertrouwen én ben je constant op je hoede dat je je niet de tandjes schrikt.

evil dead the game
Niemand is te vertrouwen

Verschillende soorten spellen

Dat betekend wel dat je dus twee soorten spellen krijgt. Als survivor ben je aan het looten om je uitrusting beter te maken en AI-gestuurde monsters aan het verslaan, waardoor het op een actie RPG lijkt. Als Demon waan je jezelf als een dungeon master die zijn of haar minions en vallen op de juiste plek dient te zetten om de survivors af te remmen. Direct aanvallen heeft voor de Demon niet veel zin, aangezien zelfs de sterkste minions makkelijk te verslaan zijn, zeker als het groepje survivors goed samenwerkt. Het is dus zaak dat de Demon de spelers verzwakt met vallen waardoor hun gezondheid achteruit gaat en overgenomen kunnen worden.

evil dead the game
verschillende AI-gestuurde minions zwerven door de mappen

En daar ben ik dus erg over verrast, het lijkt niet een standaard 4 vs 1 spel te worden, waar er al zoveel van zijn en die eigenlijk allemaal niet zo heel erg goed zijn. Of in ieder geval, dat de charme snel afneemt. (Een enkele daargelaten, Dead by Daylight speel ik af en toe nog graag) Ik hoop wel dat het met randos (random lobbypeople) net zo leuk is, want teamspel blijft belangrijk en een leuk potje valt of staat daarmee. We zullen het zien. Ik ga het zeker een kans geven, zeker na het zien van dit laatste filmpje. Evil Dead: The Game staat gepland voor 13 mei en komt uit op PC, XBox One en Series X|S en PlayStation 4 en 5. Later dit jaar komt er ook een port voor de Nintendo Switch.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DvAONy9RwWs

Wat vind jij van jumpscares in games?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie