Kinepolis Horror Night Hereditary-verslag én The Nun is de volgende

Nu de grote aankondigingen van de gamebeurs E3 voorbij zijn, hebben we ook weer oog voor ander horrornieuws en blikken we ook even terug op de allereerste Horror Night van bioscoopketen Kinepolis.

Vanaf Komende donderdag zal de horrorfilm Hereditary in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Maar horrorliefhebbers die niet konden wachten zaten afgelopen vrijdag al in één van de 12 Kinepolis bioscopen in Nederland. In Utrecht was de zaal compleet uitverkocht en was zeker aandacht besteedt aan de aankleding.

Via bloedrode lopers kun je je weg vinden naar de zaal, een gevulde grafkist toont aan dat niet iedereen geschikt is voor deze film en de deur is afgeplakt als laatste waarschuwing. Voor zover bekend heeft iedereen deze waarschuwingen genegeerd.
In de zaal spookt het scherm en praten de wachtende bioscoopbezoekers zenuwachtig met elkaar. Is dit echt de engste film van het jaar?

Sweet Tooth

Leuk is dat Kinepolis ook korte Nederlandse horrorfilms in de picture wil zetten. Dit keer wordt vooral de korte film Sweet Tooth van Nico van den Brink vertoond. In 5 minuten bouwt de korte film op van irritante bovenburen/kinderen naar stevige horror. Jan ‘Mr. Horror’ Doense interviewde in Utrecht de aanwezige filmmaker. De korte film is wereldwijd vertoond op festivals en aan de hand van de vertoning in Montreal heeft New Line Cinema Nico van den Brink benaderd om hier een volledige speelfilm van te maken. Natuurlijk kan het er alleen maar ‘ja’ op zeggen. Op dit moment wordt er gewerkt aan het script. Nico kan er weinig over zeggen, behalve dat dit veel gepaard gaat met meetings en calls. Wanneer we het resultaat kunnen zien is afwachten.
Eerder onderging de korte film Lights Out van David F. Sandberg dit proces bij New Line Cinema. De korte film verscheen in 2013, drie jaar later trok de horrorfilm volle zalen in de bioscoop.

Hereditary

Voordat de hoofdfilm begint wordt er nog een soort vam quiz gehouden; er komen scènes uit zo’n 25 horrorfilms voorbij, weet je alle filmtitels te raden?
Een leuke opwarmer, maar het is duidelijk dat het publiek nu wel lang genoeg heeft gewacht, immers ze zijn hier voor Hereditary.

Nu zal ik hier niet teveel van de film verklappen, daarvoor kun je onze recensie lezen. Maar de reacties van het publiek waren achter divers, en dat is te begrijpen bij de claim ‘de engste film van het jaar’. Er zijn verschillende soorten angst, waarvan de scaryjumps uit grote mainstream horrorfilms de bekendste zijn. Hereditary is meer een arthousefilm en gebruikt andere soorten angsten. De film is eng om vele andere redenen dan de schrikmomenten dus.

Horror Night 2: The Nun

De eerste Horror Night van Kinepolis was een succes, de voorstelling was in diverse steden dagen van tevoren uitverkocht.

Een goede keus dus van de bioscoopketen om elke 2-3 maanden dit event te herhalen. De volgende editie heeft Conjuring-spinoff The Nun als voorfilm en de Nederlandse korte film Netflix&Chill als voorfilm.

De The Nun Horror Night vindt plaats op 7 september in Kinepolis Almere, Breda, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Schagen, Oss, Utrecht, Zoetermeer. De zaal gaat open om 21u45 en zal romd middernacht (de lengte van The Nun is nog niet bekend) afgelopen zijn. Tickets zijn te koop voor €10,50.

Wie was er nog meer bij en wat vonden jullie van de avond?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Kinepolis Horror Night Hereditary-verslag én The Nun is de volgende”

Plaats een reactie