Recensie: Knight of the Dead (Mark Atkins, 2013)

Okay, zombiefilms zijn populair, maar dat betekent niet dat het publiek zit te wachten op duizenden variaties op het gegeven. Knight of the Dead is de zoveelste miskleun waarin een lading slecht geschminkte figuranten varkensdarmen ‘uit’ een collega rukken. Het feit dat het verhaal zich afspeelt in de late middeleeuwen, ten tijde van de pestepidemie, maakt niets uit.

Knight of the Dead Zombie
Zucht, daar gaan we weer…

In Knight of the Dead moet een priester een mysterieus religieus kunstvoorwerp vervoeren. Hiervoor moet hij door de ‘vallei des doods’ waar pestlijders, heksen en andere paria’s naartoe zijn verbannen. De priester wordt geëscorteerd door 4 kruisridders, helaas heeft een van hen de woede van een landheer op de hals gehaald door een van diens mannen te doden. De priester en de 4 ridders moeten het dus opnemen tegen de ondoden van de ‘vallei des doods’ en de wraakzuchtige landheer.

Laat je niet misleiden door de mooie hoes...
Laat je niet misleiden door de mooie hoes…

Knight of the Dead is duidelijk een low-budget film, al is er veel zorg besteed aan de locatie en de kleding en make-up. Ook zijn de acteurs helemaal zo slecht nog niet, het script en de regie helaas wel, hierdoor worden bepaalde scènes echt pijnlijk slecht. Door verwijzingen naar de Heilige Graal, Luther en een snufje ‘The Name of the Rose’ (Jean-Jeacques Annaud, 1986) wordt nog geprobeerd het verhaal op een hoger plan te tillen, maar helaas. De special make-up en special effects zijn minimaal, en slagen er net zoals het verhaal niet in om de film eng te maken.

Eigenlijk is er maar één ding bijzondere aan deze film: het feit dat hij daadwerkelijk is uitgebracht op DVD.

Bloody Mary proefnotitie: Ik heb er helemaal de pest aan. Knight of the Dead is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Sterren: 1 / 5.0

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Recensie: Knight of the Dead (Mark Atkins, 2013)”

  1. Dit is eigenlijk een horrorcomedy, alleen was hij niet zo bedoeld. :))

    Wie de special effects in slow-motion afspeelt ziet dat de bloedspatters er met CGI los overheen geplakt zitten; dolle pret. Het met een zwaard neergesabelde slachtoffer heeft geen schrammetje, zelfs geen scheur in zijn jakje. En ja, de plaatselijke slager heeft heel wat saucijzeworststringen aan de producenten kunnen leveren.

    Het enige leuke was dat de Holy Grail nou ’s niet als een hele mooie beker werd afgebeeld, want dat was hij in oorsprong natuurlijk ook niet – gesteld dat het ding ooit bestaan heeft.

    En toch mooi dat God een taxi stuurt op ’t moment dat de held van het verhaal denkt dat het met hem gedaan is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie