Michael Scott komt met nieuwe saga ‘The Thirteen Hallows’

Michael Scott kennen we hier vooral van de kinderfantasyreeks De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Afgelopen maand verscheen in deze reeks nog de Nederlandse vertaling van het vijfde boek De Warlock (een bespreking van het vierde deel – De Necromancer – vindt u hier). Michael Scott komt nu met een nieuwe saga voor volwassenen, The Thirteen Hallows. In Amerika, waar het boek op 6 december verschijnt, werd de afgelopen maanden reeds een heuse hype gecreëerd voor dit boek.

The Thirteen Hallows vloeit voort uit Scott’s horrorboek uit 1991, The Hallows (Creed). In een parallel universum met het onze woedt een oorlog tussen demons die houden van menselijk vlees. 2.000 jaar geleden werd hun toegang tot onze wereld verzegeld door 13 artefacten, “hallows” geheten, die door “keepers” verborgen en beschermd worden voor de buitenwereld. Elk artefact lijkt een doodnormaal, weinig zeggend voorwerp, maar elk hebben wel hun eigen krachten. Wie de 13 hallows bij elkaar heeft, kan de poort tot het andere universum openen, waardoor de demonen onze wereld zullen overheersen.

Een gruwelijke moord in het centrum van London lijkt die geschiedenis nu bloot te leggen. Wanneer Sarah Miller een dodelijk verwond oud vrouwtje verlost van haar overvallers, wordt ze ongewild in de wereld van de hallows en keepers betrokken. Het vrouwtje vraagt Sarah om haar hallow, een eeuwenoud gebroken zwaard, naar haar neefje Owen in Amerika te brengen. Het duo ontdekt dat de sadistische Dark Man de keepers één voor één gruwelijk vermoord en langzaamaan ontdekken ze ook de waarheid achter de hallows en de toegang tot de demonwereld. Er ontstaat een race tussen goed en kwaad om de overblijvende hallows in hun bezit te krijgen.

Michael Scott werkte voor deze saga, die uit meerdere delen zal bestaan, samen met scriptschrijfster Colette Freedman. De voorlopige reacties op het boek zijn ietwat gemengd. Publishers Weekly prees de lof over het boek, die rijk aan details en geschiedkundige verwijzingen is en hierdoor een ideale crossover kan betekenen die fantasy naar de mainstream brengt. Library Journal vond dan weer dat het boek vooral doet denken aan de reeksen Harry Potter en Scott’s eigen Nicolas Flamel, maar dan voor volwassenen en dus een stuk donkerder. Kirkus was een stuk vernietigender en vond niets origineels aan het verhaal. Het boek lijkt eerder bandwerk dan meesterschap, al geeft men toe dat het wel goed gemaakt bandwerk is.  Vanaf 6 december kan u zelf oordelen als de Engelstalige versie verschijnt. Voor een Nederlandse vertaling is het nog even wachten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie