De Necromancer door Michael Scott (recensie)

De necromancer is een waardig nieuw hoofdstuk in de serie ‘De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel’ geschreven door Michael Scott. Deze vertelt de avonturen van Josh en Sophie die samen met de onsterfelijke Nicolas Flamel de kwaadaardige John Dee bestrijden. Perenelle, de vrouw van de onsterfelijke Nicolas Flamel, is ontsnapt uit Alcatraz, de gevangenis waar geen ontsnapping mogelijk leek. Maar zij was niet de enige die daar gevangen werd gehouden. Achter de tralies wacht een heel leger van monsters om losgelaten te worden op de thuisstad van de kinderen Josh en Sophie, San Francisco. Nicholas en Perenelle Flamel moeten nu de strijd aangaan om de stad te verdedigen, maar dat gaat ze waarschijnlijk beiden het onsterfelijke leven kosten –  en ook die van Josh en Sophie.

Ondanks dat De necromancer een deel vier is, zit is je snel midden in het verhaal. Het boek is moeilijk weg te leggen, want je bent echt benieuwd hoe het afloopt met Josh, Sofie en hun vrienden.

De vrienden van Josh en Sofie zijn bekende personages uit de geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Nicolas Flamel, Jeanne d’Arc en Billy the Kid. Enerzijds is dit een voordeel voor het boek, want je weet wat deze mensen hebben betekend in de geschiedenis. Anderzijds is het ook een belemmering voor het boek omdat deze mensen een lading met zich meebrengen omdat je ze al ‘kent.’

Maar misschien is dit ook wel de bedoeling van Scott, hij wil ons namelijk laten zien dat de wereld wel eens heel anders in elkaar kan zitten, dan zoals dat wij hem kennen. Zo weet hij bijvoorbeeld een perfecte reden te geven waarom de wereld ter onder zal gaan als gevolge van de klimaatsverandering.

Michael Scott is een autoriteit op het gebied van mythologie en folklore en een van de succesvolste auteurs uit Ierland. Hij heeft een groot aantal romans en kinderboeken op zijn naam staan, die in meer dan twintig landen gepubliceerd worden. De alchemist, het eerste boek van De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel, was een groot succes. Later volgden De magiër,De tovenares en De necromancer.

Een boek met horror, nee niet echt. Dit boek is beter te bestempelen als fantasie in de Harry Potter-stijl. Maar ik moet zeggen dat ik doodsangsten zou uitstaan als ik ook door moddermensen zou worden belaagd…

De necromancer ligt sinds begin november in de boekhandels.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie