Op deze horrorfilms kunnen we niet wachten!

Nu het filmreleaseschema langzaam weer normaal wordt, beginnen de releases van 2022 het publiek te intrigeren. Het wordt een bijzonder opwindend jaar voor horror! Fans van het genre kijken uit naar sequels, aanpassingen en gloednieuwe huiveringwekkende verhalen die volgend jaar op het grote scherm in première gaan. Energie vergelijken zul je dus zeker niet doen als je een van de onderstaande films volgend jaar kijkt. 

They Hear It

De korte film They Hear It uit 2018 zal worden aangepast tot een speelfilm door Julian Terry, de regisseur van de korte film, met David Robert Mitchell die het script co-schrijft. Net als de korte film, zal de geplande release in 2022 zich concentreren op een kwaadaardige aanwezigheid genaamd The Sound die degenen die het horen achtervolgt. Aangezien dit project nog in ontwikkeling is, is het onduidelijk of het echt in 2022 uit komt, maar indie-horrorfans wachten nu al een paar jaar op deze film. Het mysterieuze karakter van The Sound is een verleidelijke plagerij voor wat deze film volgend jaar voor bioscoopbezoekers in petto heeft.

The Crooked Man

The Crooked Man, onderdeel van The Conjuring Universe, heeft nog geen vaste releasedatum, ondanks dat het al geruime tijd in ontwikkeling is, maar een release in 2022 is haalbaar. Hoewel The Crooked Man in het verleden vertraging heeft opgelopen, is het spookachtige verhaal van een spookachtig zoötroopspeelgoed nog steeds een van de weinige aangekondigde Conjuring-films. The Crooked Man was een opvallende geest in een van de beste films van de franchise, The Conjuring 2, en het idee van een spin-off met in de hoofdrol de griezelige figuur is aantrekkelijk voor veel horrorfans. Hopelijk kunnen we in 2022 eindelijk deze nieuwe film zien!

Scream

Tien jaar na Scream 4 komt begin volgend jaar een vijfde deel in de iconische slasher-franchise uit, simpelweg getiteld Scream, waarmee de genummerde sequels van de serie worden gereset. Veel acteurs van Scream’s originele cast van personages keren terug – inclusief Sidney, Dewey en Gale – nu een nieuwe Ghostface-moordenaar verschijnt. Dit wordt de eerste Scream-film gemaakt zonder Wes Craven als regisseur, maar bioscoopbezoekers kijken nog steeds uit naar een nostalgische terugkeer naar Woodsboro, zoals een foto van Ghostface toont. Het is hoe dan ook al duidelijk dat het mogelijk is om Scream in 2022 te zien aangezien de release gepland staat op 14 januari. 

Halloween Ends

De opnieuw opgestarte Halloween-trilogie van David Gordon Green zal dit jaar zijn tweede inzending, Halloween Kills, uitbrengen  en het laatste hoofdstuk, Halloween Ends, staat gepland voor 2022. Hoewel er weinig bekend is over deze film, zullen Judy Greer en Jamie Lee Curtis waarschijnlijk hun rollen hernemen vanaf de eerste twee vermeldingen. Green heeft gezegd dat Halloween Ends een meer persoonlijke film zal zijn dan zijn actievolle voorganger. Fans kunnen dus verwachten dat de laatste strijd van Laurie Strode en Michael Meyers met hoge emoties zal eindigen. Het is onduidelijk of Halloween Ends een echt einde zal zijn voor Michael, maar fans kijken er naar uit om te zien hoe de trilogie afloopt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie