Comicrecensie: Zombie hipsters (Daniel Arruda Massa)

zombiehipsters02
Zij waren al ondood voordat het cool werd. De zombies van Zombiehipsters, een strip van Nederlandse bodem van Daniel Arruda Massa.

Zombie hipsters draait om Zombies en hun dagelijkse hippe problemen. Hoe moet je in vredesnaam app-en zonder armen en wat doe je als vegetarische zombie? Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van het apocalyptische Arnhem: de eerste humoristische zombie foto strip van eigen bodem.

Zombie hipsters bevat geen verhaallijn. Het zijn eerder strookjes met simpele grappen. Zoals woordgrapjes van “gat in de hand” of “harteloos zijn” en zombiegrappen, zoals mensenvlees tussen de tanden. Maar de strip steekt vooral de draak met het typische hipsterleven met hun selfies, zeggen dat zij al dingen deden voordat het mainstream werd en het bewust bezig zijn met hun voeding.
zombiehipsters01
De strip weet zich boven anderen uit te steken door de combinatie van foto’s en tekeningen. Met foto’s van een troosteloze Arnhem als achtergrond leven de getekende zombies hun hipsterleven. De zombies tonen wel niet veel expressie, maar ja… het zijn wel zombies. Ze staan niet bekend om hun wilde emoties.

Zombie hipsters voelt niet echt memorabel. De grappen en stijl voelen wat te simpel, maar het is leuk voor degenen die zich goed kunnen vermaken met simpele grapjes of voor als je een keer iets wilt lezen waar je niet teveel na wilt denken. De strip wordt uitgegeven door Syndikaat en is via hun site te koop voor €8,95.

Sterren: 2.5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
7 jaren geleden

Als inwoner van Arnhem kan ik die troosteloosheid wel bevestigen 😛 (Oké, klein beetje overdreven.) De stijl ziet er leuk uit, maar de grappen in deze twee voorbeeldjes zijn té flauw. Stripjes over zombies en hipsters zijn trouwens volgens mij alweer bijna retro 😛

Frank Mulder
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sjors

Flauw, maar herkenbaar? 😉

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x