5x Streamen voor horrorliefhebbers

De Nederlandse horrorstreamingdiensten Fear Unlimited en Horrify hebben het helaas niet gered. Wat moet je als horrorliefhebber nu? Ik zocht naar alternatieven buiten de bekende Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Videoland.

Thrillflix

ThrillFlix is opgericht door Belgische filmmaker Johan Vandewoestijne, ook wel bekend als James Desert van bijvoorbeeld de horrorklassieker Rabid Grannies. Het belooft veel horror en thriller, maar ook comedy, western, martial arts, sci-fi, documentaires, adventure, actie, oorlog en oudere films.

Als je naar de catalogus kijkt zie je meteen dat er bijna 100 titels gratis worden aangeboden, waaronder Suspiria (1977), Bad Taste (1987), Night of the Living Dead (1968) en Slave of the Cannibal God (1978). Dat is niet vervelend!

Wie verder kijkt naar het betaalde assortiment wordt niet heel gelukkig, het is inderdaad de beschreven mix van genres, maar bevat voornamelijk B-Films/low budget-producties. Niet dat daar iets op tegen is, in tegenstelling zelfs; daar móet ook plek voor zijn. Maar vergeleken met de pareltjes die tussen het gratis aanbod staan nogal karig.

Een maandabonnement kost bij Thrillflix $5,99.

FEAR Channel op Amazon Prime Video

Wellicht zit deze dienst nog het dichtste bij het aanbod van de twee ter ziele gegane streamingdiensten, met name Fear Unlimited.

Het aanbod bestaat nu uit ruim 100 films en elke maand worden er zeker 10 nieuwe geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan de Hatched-reeks en alle Sharknado-films. Kwaliteitsfilms als Deathgasm, We Are Still Here, Girl of the Third Floor of It Stains the Sands Red moet je even zoeken maar staan er zeker tussen. Verder vind je wat onbekendere, kleinere titels.

Een abonnement op FEAR kost slechts €3,99; echter hiervoor heb je wel een abonnement nodig op Amazon Prime van €2,99.

Cinemember

De Nederlandse streamingdienst Cinemember is een samenwerking van bijna alle onafhankelijk filmdistributeurs, het aanbod is met zo’n 850 titels groot. Voor horrorliefhebbers staat er ook zeker wat te vinden.

Raw (2016), Der Goldene Handschuh (2019), Suspiria (2018), Funny Games (2007), Ich Seh, Ich Seh (2015) en The House that Jack Built (2019) zijn een greep uit de duistere titels.

Cinemember kost €9,99 per maand.

MUBI

Waar de vorige dienst misschien niet veel klassiekers aanbied, heeft MUBI meer keus. Deze streamingdienst richt zich meer op arthousefilms, maar ook voor horrorliefhebbers zit er zeker wat tussen.

Bij de 19 films gemarkeerd als horror staan bijvoorbeeld Let the Right One In (2008), Swallow (2019), Inferno (1980) en Borgman (2013). Het aanbod wisselt regelmatig, je kunt meldingen ontvangen als er een film die je wilt zien beschikbaar komt.

MUBI kost €9,99 per maand, of €5,99 als je het voor een heel jaar in 1x afneemt.

Full Moon Pictures

Ben je bekend met de Puppet Master-reeks? Deze is van Full Moon Pictures en zij hebben nu ook een streamingdienst! Natuurlijk staan alle Puppet Master-films, inclusief de nieuwe Blade The Iron Cross, er op. En het aanbod bestaat verder uit films zoals Castle Freak, Trancers, Oblivion, Subspecies en, jawel, Amsterdamned.

Nu is het lastige dat ze niet heel duidelijk welke titels in Nederland niet beschikbaar zijn. Sommige video’s zijn dat namelijk niet.

De dienst kost slechts €4 per maand en wie voor een jaar bestelt krijgt een 12-Disc Puppet Master Blu-ray Box, tenminste als het naar Nederland wordt verzonden.

What about Shudder?

Het is even geleden dat ik contact met ze heb gehad, ruim een jaar geleden hadden ze nog geen nieuws dat ze naar Nederland zouden komen. In 2015 lanceerde AMC deze horrorstreamingdienst in de Verenigde Staten en Canada, Ierland en Groot-Brittanië volgenden snel. In 2017 werden Duitsland en Oostenrijk aan het rijtje toegevoegd. Pas in 2019 maakte de dienst winst. Sinds augustus 2020 is Shudder ook in Australië en Nieuw-Zeeland te gebruiken. Ze breiden dus duidelijk voorzichtig uit.

Ook The Criterion Channel is niet in Nederland te gebruiken. Het horroraanbod met begint met titels als Häxan, Vampyr en The Witch, het eindigt met moderne klassiekers als The Lure, Fry Day en Hair Wolf. Daartussenin vindt je een breed aanbod met films van David Lynch, Dario Argento, Del Toro en meer.

Via welke dienst kijk jij de meeste horrorfilms? Ga je liever naar de bioscoop of koop jij vooral fysieke exemplaren?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “5x Streamen voor horrorliefhebbers”

 1. Ik ben nogal old-school. Ik kijk de meeste horror films in de bioscoop (dat geeft toch dat tikkeltje extra). En koop vooral nog veel fysieke exemplaren. Mochten videotheken nog bestaan dan was ik daar zeker ook elke week te vinden.

  Beantwoorden
  • Old school? Het zou mij niks verbazen als het weer meer terugkomt hoor. Ik merk ook vaak dat juist de titels die je wilt zien nergens goed te verkrijgen zijn. Zelf kijk ik regelmatig dingen via Prime, Netflix of D+, maar ga voornamelijk naar de bios inderdaad.

   Beantwoorden
 2. Ik kijk vooral op Netflix naar horrorfilms. Op Amazon Prime zijn ook goede horrorfilms te vinden. Zo af en toe op Videoland en Ziggo.
  En bij Star op Disney+ staan er ook.
  Maar ik hoop dat Shudder heel snel ook in Nederland beschikbaar is!!! Dat is pas echt horrorheaven!!

  Beantwoorden
 3. Ook ik ben old school. Ik zie films het liefst in de bioscoop en heb daarnaast een zeer uitgebreide verzameling schijven. Allemaal origineel.
  Series die mij interesseren komen niet altijd in Nederland uit, of pas veel later, en die kijk ik vaak via het alternatieve circuit. En als ze bevallen staan ze een paar jaar later meestal in een mooie box hier op het schap.
  Streamingdiensten gebruik ik niet. Waarom weet ik eigenlijk niet. Het trekt me gewoon niet. Ik ben een jaar geabonneerd geweest op Horrify en daar heb ik nauwelijks gebruik van gemaakt. Veel te veel B t/m Z films en de pareltjes had ik zelf al.

  Overigens is het volgens mij met een VPN mogelijk om ook in Nederland Shudder en andere diensten te bekijken. Inmiddels zijn daar veel betaalbare opties voor.

  Beantwoorden
 4. Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een jaar abonnement genomen op de Full Moon Features streaming dienst en ik moet zeggen dat dat goed bevalt tot nu toe.
  De complementary 12-disc boxset van de Puppet Master reeks is ook mijn kant op gekomen, maar daarvoor moest ik wel nog de shipping costs (20 euro) en inklaringskosten (12 euro) betalen. Hoogtepuntjes die ik tot nu toe bekeken heb bij FMF: Castle Freak, Hard Ticket to Hawaii en Trancers. Malibu Express en Head of the Family waren ook zeer te genieten. Er staat ook een hoop “sleaze” op (van het Surrender Cinema label) wat binnenkort gaat verdwijnt van FMF (verhuist naar een ander kanaal). Daar ben ik niet zo rouwig om, maar hoop wel dat er nog wat goeie horror classics voor in de plaats komen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie