Streamingdienst Horrify bestaat 1 jaar!

Vandaag is het een jaar geleden dat streamingdienst Horrify lanceerde. Het aanbod is inmiddels behoorlijk gegroeid en nog steeds komen er bijna dagelijks titels bij; Evil Dead, Thirteen Ghosts, Secret Windows en Insidious-films.

Recensie: Into the Dark – The Body

Vanaf vandaag is de horrorserie ‘Into the Dark’ te zien op Horrify. Deze serie van Blumhouse Productions is eigenlijk niet echt een serie, het is een verzameling van 12 films met elk een andere feestdag als thema.

Supergrid: De toekomst ziet er niet best uit

In het Canadese Supergrid, is de wereldbevolking uitgedund door een virus. Een virus dat wij zelf hebben gemaakt. De mens bestaat nog, maar er zijn geen regeringen meer die de boel in de hand weten te houden.

Het profiel van een seriemoordenaar

Veel mensen hebben niet door dat ook horrorfilms onze kijk op de wereld hebben doen veranderen. Bijvoorbeeld onze kijk op seriemoordenaars. In Serial Killer weet Selby Younger, een profiler van de FBI, de moordenaar Morrano op te sporen en in te rekenen.

Akelige boekverfilmingen

In ‘The Entity’ viert een vreemde entiteit zijn lust uit op willekeurige vrouwen. In ‘The Incubus’ zijn meerdere vrouwen het slachtoffer van een demon, maar worden zij na de daad ook nog eens gruwelijk vermoord.

Jean Rollin: Een vergeten stukje Franse horror

Tegenwoordig kan menig horrorfan wel een Franse horrorfilm opnoemen. Films als Martyrs, À l’intérieur, Haute Tension, en recentelijk Grave (Raw), waren hier ook ontzettend populair. Regisseur Jean Rollin wist als een behoorlijke reputatie op te bouwen vanaf eind jaren zestig.

Sweet, sweet revenge: Wraakfilms doen het eigenlijk altijd goed

Wraakfilms doen het bij het publiek eigenlijk altijd goed. Hoewel wij in onze maatschappij het hele ‘oog om oog, tand om tand’ soms zien als iets wat niet wenselijk is, gaan wij graag de hoofdpersonen toejuichen die dat op het grote scherm wel doen. Avenged is nu te zien op Horrify.