10 Cloverfield Lane’s Super Bowl spot geeft ons verhaal

Afgelopen nacht vond de Super Bowl plaats; de American footballfinale tussen de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference. Naast een vol stadion kijken ruim 100 miljoen mensen naar deze wedstrijd op televisie. Lady Gaga zong bij aanvang het Amerikaans volkslied en tijden de halftime show traden Coldplay, Beyoncé en Bruno Mars op. En met zo’n bereik zijn de tv-reclames meteen een hit, hiertussen zat een nieuwe spot voor 10 Cloverfield Lane!

De thriller van producent J.J. Abrams en regisseur Dan Trachtenberg komt in Nederland uit op 10 maart 2016. (eerder stond de film op 31 maart en verdween toen even van de Nederlandse kalender). In de eerste trailer van 10 Cloverfield Lane leerden we dat Mary Elizabeth Winstead in de bunker van John Goodman zit samen met John Gallagher Jr. Deze nieuwe spot legt ons uit hoe dit is gebeurd.
En ook is natuurlijk nog steeds de vraag: In hoeverre is er een verband tussen Cloverfield (2008, Matt Reeves) en 10 Cloverfield Lane? Kijk deze Super Bowl spot voor het antwoord:

10 Cloverfield Lane | Big Game Spot

10 cloverfield laneEerder liet J.J. Abrams al het volgende weten:
“Het idee ontstond een tijd geleden tijdens de productie [van 13 HOURS, red.]. We wilden een bloedverwant maken van Cloverfield. Het idee is langzaam gegroeid. We wilden de titel zo lang mogelijk geheim houden als mogelijk.”

Een jonge vrouw wordt wakker na een ernstig auto-ongeluk. Ze bevindt zich in een kelder en vreest dat ze ontvoerd is. Maar haar ontvoerder – een zogenoemde Doomsday Prepper – beweert juist dat hij haar leven heeft gered van een gigantische chemische aanval en de buitenwereld onbewoonbaar is. Ze kan/wil dit niet geloven en vanaf dat moment staat haar leven in teken van ontsnappen, ongeacht de verschrikkingen die buiten af te wachten.

10 Cloverfield Lane draait vanaf 10 maart in de Nederlands bioscopen, 16 maart in België.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “10 Cloverfield Lane’s Super Bowl spot geeft ons verhaal”

  1. Gisteren gekeken en ik vond het een erg goede film. Er zat een juiste spanning in en ik vond het eind ook echt super. een aanrader!

    Beantwoorden

Plaats een reactie