10 Horrorgames om naar uit te kijken in 2012

2012 wordt een goed horrorjaar. Dit jaar zullen er dan ook vrij veel horrorgames uitkomen. Wij hebben de 10 games waar wij naar uitkijken voor je op een rij gezet. Naar welke game kijk jij dit jaar uit?

Amy

Amy is een survival horror game en ontwikkelt door Vector Cell.

Het is 2034, de opwarming van de aarde is een groot probleem, besmettelijke ziekten en natuurrampen zijn aan de orde van de dag. Je speelt Lana, een personage dat bij kennis komt na een komeetinslag in de kleine stad Silver City. Bij het ontwaken, ontdek je dat de stad is veranderd in de chaos.

Getroffen door een mysterieus virus zijn de meeste stedelingen veranderd in gruwelijke wezens en jagen nu door de straten als een wilde horde. Je bent gewond en je weet dat je moet ontsnappen, maar je bent geïnfecteerd en het virale proces is al begonnen. Er zijn slechts twee manieren om de infectie te overleven. Een daarvan is het vinden van speciale medische apparatuur, aangetroffen op de lijken van soldaten die Silver City zijn binnengedrongen. De andere ligt bij Amy.

Een bijzonder meisje is naar je toe gekomen, ze kan niet praten en haar ze kijkt zowel angstig als verdrietig. Je besluit haar te beschermen en je ontdekt dat Amy bijzondere krachten heeft. Als je bij je in de buurt is, wordt je niet meer verteerd door het virus en genees je zelfs een beetje. Haar krachten zouden wel eens de reden kunnen zijn dat jullie achtervolgd worden door geïnfecteerde mensen, monsters en zelfs de Special Forces.

Amy is inmiddels verkrijgbaar op Xbox live en Playstation Network. Mocht dit een succes worden, dan zal de game ook verschijnen voor de PC.
Meer info

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

The Secret World

Stel je voor dat elke mythe, elke theorie en elke legende waar zou zijn. Stel je een wereld voor waar vampieren op jacht zijn naar bloed in smerige, Londense nachtclubs. Waar weerwolven in de riolen van Seoul op de loer liggen. En waar de de geesten nog leven in de schaduwen van New York City.

The Secret World (voorheen bekend als Cabal en The World Online) is een MMORPG die zich afspeelt in onze eigen, moderne wereld. De wereld wordt beheerst door drie fracties die elk strijden om de heerser te worden van de wereld: de Templars, de Dragons en de Illuminati. Allen specialiseren zich op andere wapens en magie.
Wat anders is dan bij ’normale’ MMORPG’s is dat er bij The Secret World geen vorm van een talent tree aanwezig zal zijn. In de game zijn 500 skills te vinden die je willekeurig kan gebruiken. Je hoeft je dus niet gelijk te specialiseren.

Funcom is verantwoordelijke developer en de game zal uitgegeven worden door EA. Registraties voor de beta zijn nu open. Er zullen verschillende fasen in de beta komen, met telkens meer en meer deelnemers, tot aan de lancering..

The Secret World komt waarschijnlijk uit in april en zal alleen te spelen zijn op je PC.
http://youtube.com/watch?v=lsLXQEeLiI0

 

Fortnite

Tijdens de Video Game Awards 2011 kondigde Epic Games hun gloednieuwe titel aan: Fortnite. Fortnite is een survival horror/Tower defence game in een cartooneske jasje.

De trailer toont enkele opgewonden personages, die druk bezig zijn met het verzamelen van allerlei spullen om een verdedigingsconstructie te bouwen.’s Nachts zombies tevoorschijn die jouw zelfgebouwde fort aanvallen. Aan jou de taak om je barricades zo sterk mogelijk te maken om het te kunnen overleven. Epic Games heeft aangegeven dat ze de game Minecraft een grote inspiratiebron is voor Fortnite.

Op welke platformen Fortnite uitkomt is nog niet bekend, evenals de releasedatum.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

The Last of Us

The Last of Us is een third person survival horror en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, die overwoekerd is door de natuur. Er is een virus uitgebroken, overlevenden vermoorden elkaar voor eten en wapens.

Het verhaal gaat over Joe, een typische survivor type, en Ellie, een moedige tiener, die samen moeten werken om te blijven overleven. Het concept van de game onstond na het bekijken van BBC’s natuurdocumentaire Planet Earth. Hierin waren mieren te zien die geinfecteerd waren met de cordyceps fungus. Dit wil zeggen dat de schimmel als een parasiet de hersenen van deze mier overneemt en dus de mier ‘bestuurt’. Naast deze docu, werden ze ook geinspireerd door de films No Country for Old Men en The Road, en de comics The Walking Dead en WWII novel City of Thieves.

De developer Naughty Dog heeft laten weten dat The Last of Us een singleplayer-only game wordt en krijgt dus helaas geen multiplayer modes. Fijn weetje; lead designer Neil Druckmann geeft aan dat de kwaliteit van de trailer te vergelijken is met de gameplay.

The Last of Us wordt exclusief ontwikkeld voor PlayStation 3 en komt uit in 2012 (misschien zelfs Q1 2013).

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

Escape Plan

In de Escape Plan help je Lil en Laarg te ontsnappen uit een gigantisch dooldhof. Het doolhof zit vol dodelijke kamers, puzzels en valstrikken. Helaas zijn Lil en Laarg niet zo slim, sterker nog, ze gaan al dood bij het geringste miststapje. Als speler help jij de twee knullige helden te ontsnappen en veilig door elke kamer te loodsen.

Elke kamer heeft een andere puzzel. Deze puzzels zijn op te lossen door je gezonde verstand te gebruiken, maar ook door trial-and-error. Op de buikjes van de twee koddige mannetjes zie je een groot nummer staan. Dit is het aantal hoevaak Lil en Laarg het loodje hebben gelegd. De platform game doet een beetje denken aan Little Big Planet, alleen dan naargeestig in het zwart en wit.

Escape Plan komt uit als download voor de Playstation Vita op 22 februari 2012.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

Silent Hill Downpour

Het kost al heel wat moeite om Silent Hill Downpour uit te brengen. Maar wij zijn er klaar voor. Silent Hill: Downpour is survival horror en het achtste deel in de Silent Hill Franchise. De game is ontwikkelt door Vatra Games en wordt gepubliceerd door Konami Digital Entertainment.

Silent Hill: Downpour begint wanneer de veroordeelde misdadiger Murphy Pendleton in een busje wordt weggevoerd naar de gevangenis. In het noodweer raakt het busje van de weg en krijgt Murphy Pendleton de kans om te vluchten. Alleen… hij vlucht in de richting van Silent Hill.. Ronddwalend in Silent Hill, verkent Pendleton nieuwe nog nooit eerder in de Silent Hill reeks getoonde gebieden, waaronder de verlaten metrotunnels van het stadje.

Downpour is de eerste Silent Hill die 3D zal ondersteunen en ervoor zorgt dat je echt omringd wordt door de beruchte in mistflarden gehulde straten. Groot minpuntje, helaas in deze game geen Pyramid Head of de Puppet nurses, wel zijn er tal van andere creepy creaties te vinden.

Silent Hill: Downpour biedt een diep psychologisch horrorverhaal waarin de dierlijke reactie om te vechten of te vluchten centraal staat. Het is de enige keuze die je hebt wanneer je de duistere wereld van Silent Hill: Downpour verkent. Je kunt dan ook alle voorwerpen in de omgeving als wapen gebruiken, van flessen tot en met stoelen. De keuze is simpel: vecht om te overleven of vlucht om te overleven!

Silent Hill: Downpour zal je half maart angst aanjagen op je Playstation 3 en Xbox 360.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

Lollipop Chainsaw

Lollipop Chainsaw is een zombieverhaal van de schattige maar moordlustige zombiejager Juliet Starling en haar onderzoek naar een kolossale zombie-uitbraak. Met in haar hand een brute kettingzaag baant Juliet een weg door hordes zombies. Maar al snel realiseert ze zich dat dit slechts een openingsact is voor een festival van zombierockers, die vastbesloten zijn de cheerleader met rondzwaaiende kettingzaag te doden.

Lollipop Chainsaw wordt een third person actie game en wordt ontwikkeld door Grasshopper Manufacture dat geleid wordt door Suda51. Voor de Lollipop Chainsaw gaat Grasshopper samenwerken met Warner Bros en Kadokawa Games, Hollywood regisseur / schrijver James Gunn (Super, Slither, Dawn of the Dead, Tromeo and Juliet) is aangetrokken om zijn cult humor en scherpe manier van verhalen vertellen te verwerken in Lollipop Chainsaw.

Lollipop Chainsaw zal in 2012 wereldwijd te verkrijgen zijn voor Playstation 3 en Xbox 360.
Meer info
http://youtube.com/watch?v=IDmaJwKK_ZI

 

Diablo III

Diablo III is een role playing hack and slash videospel dat in ontwikkeling is bij Blizzard Entertainment.
Het verhaal zal zich twintig jaar na de gebeurtenissen van Diablo II afspelen. In Diablo III maken we kennis met Leah, een jongedame die in het duistere Sanctuary leeft. Haar oom (oude bekende Deckard Cain) komt er via mysterieuze geschriften achter dat de wereld in groot gevaar verkeert. Voordat hij de rest van de inwoners echter kan waarschuwen, valt er een komeet uit de lucht die de kathedraal waar hij werkt in as legt en een portaal opent naar de onderwereld.

Als speler is het de bedoeling dat je Leah helpt zoeken naar haar oom en de wereld redt van de ondergang. Je hebt hier voor de keuze uit verschillende karakterklassen de Barbarian, Monk, Witch Doctor, Wizard en Demon Hunter. Hierbij kan er ook voor het eerst tussen het mannelijk of vrouwelijk geslacht worden gekozen.
Het multiplayer-aspect van Diablo III wordt, net zoals bij eerdere delen, geregeld via Battle.net van Blizzard Entertainment.

Diablo III zal begin 2012 (waarschijnlijk eind maart) uitkomen voor zowel Windows als Mac OS X.
http://youtube.com/watch?v=KUepn9J_HKs

 

World of Darkness

Veel details zijn er nog niet bekend over de MMORPG World of Darkness. White Wolf en CCP geven aan dat het spel zal in eerste gebaseerd is op Vampire: The Masquerade. Deze keuze laat ruimte open voor eventuele uitbreidingssets als Werewolf: The Apocalypse en Mage: The Ascension. Verder wil men de focus leggen op interactie tussen de spelers, intrige en politiek.

Verwacht wordt dat World of Darkness ergens in 2012 zal uitkomen.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 

Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines is een video game ontwikkelt door Gearbox Software en word gepubliceerd door Sega. De game is een squad-based first-person shooter gebaseerd op de karakters en wezens van de Alien franchise. Gearbox Software heeft geprobeerd dezelfde naargeestige, claustrofobische sfeer van de film vertalen naar de game.

Een groep mariniers wordt op reddingsactie gestuurd naar de U.S.S. Sulaco op zoek naar Ellen Ripley, korporaal Dwayne Hicks en de rest van de mariniers die op LV-426, een buitenaardse kolonie, zijn verdwenen. Op hun zoektocht ontdekken ze dat Ripley uiteindelijk is ontsnapt naar de gevangenis Fiorina “Fury” 161. De game neemt je mee naar de beroemdste omgevingen uit de filmreeks. Als speler bestuur je 4 mariniers, elk met een andere persoonlijkheid en aanvalstechniek. Uiteraard is er een co-opmode tot zelfs vier spelers.

Aliens: Colonial Marines komt in de lente uit op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Interessant artikel?

9 gedachten over “10 Horrorgames om naar uit te kijken in 2012”

 1. Diablo heb ik al een tijd in de pre-order staan.. ben alleen bang dat mn oude pc dat niet gaat trekken.. maar toch 😉 Must have.

  Niet in het rijtje, maar wel wel op mn verlanglijstje: Darksiders 2. De eerste vond ik fantastisch en heb ik me prima mee vermaakt.. en in de tweede kunnen we spelen met horseman of the apocalypse no2: Death.

  Beantwoorden
 2. zoals op youtube al staat

  The children of my grandchildren will enjoy this game

  deze game duurt zo ongeloofelijk lang
  en release dates worde telkens weer verschoven

  Beantwoorden
 3. Ik was op zich wel benieuwd naar Resident Evil: Operation Raccoon City maar die schijnt dus extreem slecht te zijn volgens alle berichten die ik tot nu toe lees… :S

  Beantwoorden

Plaats een reactie