Zet je hoektanden in deze 10 minuten durende gameplay van Redfall

Gisteravond was de showcase van Xbox Game Pass waarin verschillende studio’s aan het woord kwamen en vertelden over de voortgang van hun projecten. Zo ook de studio achter Deathloop en Dishonored, Arkane Studios, die mijn verwachtingen al een tijdje door het dak laten gaan met hun aankomende coop-shooter Redfall.

Promotiemateriaal voor het altijd gezellige stadje Redfall
Promotiemateriaal voor het altijd gezellige stadje Redfall

Tijdens de presentatie kregen we een vers kijkje en nieuwe invalshoek op de hoektanden van de verschillende vampieren die het spel rijk is. We zagen een brandweerkazerne die als safehouse dient en waar je missies aan kan nemen om Redfall te bevrijden uit de bloederige greep waarin het zit.

Ook kregen we een fantastische blik op een gevecht tussen spelers en een Shroud-vampier. Deze beste creep kan de omgeving omhullen in een zwarte leegte, waardoor je geen kant op kan. Tof is dat het net lijkt alsof je in een arena aan het vechten bent. Naast deze gevechten kan je ook zij-missies aangaan waarin je een hart moet vernietigen in een vampiersnest. Uiteraard niet zonder tegenstand. Als je daarna dan de mini baas verslagen hebt, speel je een gebied vrij inclusief snelreizen-optie. Handig! Heb je dan genoeg kleine bazen verslagen, dan mag je het gaan opnemen tegen het grotere werk: de Vamipre Gods. Geen kleine jongens, waarin goed teamwerk en inzet van je speciale krachten hard nodig is.

Redfall vampier
Dat wordt knallen

De studio kondigde Redfall aan tijdens de E3 in 2021. In de game zijn spelers gestrand in het het plaatsje Redfall in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het dorp is aangevallen door vampiers, waarna die het hebben afgeschermd van al het zonlicht. Je kunt coop met drie andere medespelers spelen en hebt de keuze uit vier verschillende personages, ieder met andere krachten. Het is ook mogelijk om het spel alleen te spelen.

Redfall - Official Gameplay Deep Dive
Redfall gameplay

De coop-shooter stond aanvankelijk op de planning voor de zomer van vorig jaar, maar werd eerder uitgesteld naar dit jaar. Vooralsnog komt Redfall nu uit op 2 mei 2023 op PC en Xbox Series X|S. Ook is het een day one exclusive voor Game Pass.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie