100 Hellboys helpen stripveteranen

The Hero Initiative is een non-profit organisatie, opgericht in 2000, die striptekenaars van de oude dagen uit de financiële brand helpt. Bijvoorbeeld met ziekenhuiskosten, schulden en alles om een basis op te bouwen voor een goed leven en om aan werk te komen. Vooral voor striptekenaars uit de jaren 50, 60 en 70. Toentertijd kregen striptekenaars nauwelijks tot geen royalty’s en hadden niet eens eigendomsrecht op hun creaties.
Om deze stripveteranen te helpen en te danken voor hun werk, is de Hero Initiative opgericht en heeft tot nu 500.000 dollar op kunnen halen en 50 striptekenaars kunnen helpen.

hellboy_100De projecten die de Hero Initiative opricht om geld op te halen is dat er 100 exemplaren van beroemde strips worden herdrukt, allemaal met een blanco voorkant. Die worden ingevuld door de striptekenaars van nu, waarna ze geveild worden op Ebay. Het geld dat wordt opgehaald is dan voor de stripveteranen. The Walking Dead en de X-Men hebben al eerder meegedaan aan dit project.

Voor het laatste project is hulp gevraagd aan Mike Mignola, de vader van Hellboy, en Dark Horse Comics. Beide partijen deden meteen mee. 100 exemplaren van het eerste deel van Hellboy & the BPRD: 1952 zijn gedrukt met blanco covers, die zijn ingevuld door tekenaars als Mike Mignola zelf, Eric Powell (The Goon), Tim Seeley (G.I. Joe, Hack/Slash), Ben Templesmith (30 Days of Night, Silent Hill; Dying Inside) en nog vele anderen.

De veiling is net gestart vanaf 2 juni en zal nog 10 weken doorgaan, met elke week 10 covers waarop geboden kan worden. Op de site van Hero Initiative kun je de lijst vinden van alle striptekenaars die hebben meegedaan. In september 2015 zal een hardcover- en softcoverboek worden uitgegeven met alle covers erin.
Bieden kan op de Ebay site van Hero Initiative.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie