22-11-63 van Stephen King in november ook in het Nederlands verkrijgbaar

11-22-63 Stephen KingHet nieuwste boek van Stephen King zal zowel in het Engels als in het Nederlands in november van dit jaar uit komen. De titel zal in beide versies gewoon 11/22/63 zijn. De omslag van het boek is ook definitief zoals op de afbeelding hiernaast en het boek wordt uigegeven door Uitgeverij Luitingh. Het verhaal van 11/22/63 is een echt ‘wat als’ verhaal:

22 november 1963: de moord op president J. F. Kennedy. Er zijn veel mensen die geloven dat de wereld er nu veel beter aan toe zou zijn als die moord voorkomen had kunnen worden.

Jake Epping krijgt onverwacht de kans om precies dat te doen: er bevindt zich een doorgang naar 1958 in zijn favoriete hamburgertent. Jake aarzelt niet, neemt een nieuwe identiteit aan en reist naar het verleden.

Hij ontdekt dat het toen lekkerder rook, er minder vliegtuigstrepen in de lucht waren, het leven er langzamer en vriendelijker verliep… maar ook dat het verleden een weerbarstig en gevaarlijk karakter heeft. Het laat zich niet graag veranderen. De belangrijkste troef die het verleden in handen heeft is de liefde, die Jake destijds in het heden ontglipte, maar die hem des te sterker in het verleden verankert.

Lukt het Jake uiteindelijk toch om Kennedy’s leven te redden? En wat voor onverwachte, huiveringwekkende consequenties heeft dat in het heden?

Ook is bekend gemaakt dat Jonathan Demme een optie heeft op het schrijven van het script en het regisseren voor de verfilming van het nog te verschijnen boek. Jonathan Demme won een Oscar voor beste regisseur van de film Silence of The Lambs.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie