20 jaar ‘Silent Hill 2’ op 24 september en we krijgen dan tevens de ‘Road of Guilt’ fan film!

In my restless dreams, I see that town.
Silent Hill.
You promised me you’d take me there again someday, but you never did.
Well, I’m alone there now, In our special place.
Waiting for you…

Met deze onsterfelijke woorden beginnen spelers hun reis in dit fantastische vervolg op Silent Hill. Silent Hill 2, uitgegeven op 24 september 2001 door Konami en ontwikkeld door Team Silent is volgens vele fans nog altijd met uitstek de allerbeste Silent Hill ervaring die er te vinden is. En dat is zeker niet een vreemde opvatting.

Niet alleen was het verhaal van James Sunderland die in het mistige stadje Silent Hill op zoek gaat naar zijn overleden vrouw fantastisch geschreven en prachtig ontworpen, de game was ook echt doodeng. De monsters die je als James tegenkomt zijn gruwelijk, met als kers op de taart de fan favoriet Pyramid Head. De game was verder doordrenkt met super creepy locaties vol symbolisme en verwijzingen naar dingen binnen en buiten de game. Het handjevol andere personages dat je verder tegenkomt in de verlaten stad zijn ook stuk voor stuk geweldig geschreven.

Silent Hill 2 is voor velen echt een meesterwerk, en ik kan niets anders doen dan hier volledig mee instemmen. De game heeft op vele een enorme impact gehad. Zo ook regisseur en schrijver Leigh Thorne, die het twintigjarige bestaan van de game wil gaan vieren door zijn fan film Silent Hill: Road of Guilt in premiere te laten gaan online op Youtube.

De film, waarvan je hieronder de trailer kan bekijken, is niet alleen heel erg geïnspireerd door Silent Hill 2, sterker nog, het is een direct vervolg op de game. Oef, dat is absoluut niet niks zeg. Natuurlijk hoe dichter je bij iets enorm geliefds gaat zitten met je fan film hoe meer sceptische blikken er op je project gaan vallen. Aan de trailer is in ieder geval af te lezen dat de passie er bij het project zeker in zit. De kennis en het begrip van het onderwerp zal ook wel snor zitten. De rest is afwachten, met nog iets meer als twee weken te gaan zullen we er gauw achter komen.

Silent Hill: Road of Guilt (2021) | Fan Film | Trailer 1
Silent Hill: Road of Guilt (2021) | Fan Film | Trailer 2

Ben jij groot fan van de Silent Hill games en ga je deze mijlpaal voor de franchise ook vieren eind deze maand? En hoe denk je over de fan film trailer? Laat het ons weten in de comments!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie