2015: Indie horrorgame overkill

Als we de voorspellingen mogen geloven staat er ons in 2015 een flinke hoeveelheid indie horrorgames te wachten. Kleine, doorgaans gewaagde projecten die met een beperkt team van ontwikkelaars worden gemaakt. Horrorfans kunnen hun hart ophalen want een aantal aangekondigde titels vertegenwoordigen heuse subgenres op zich (80s slashers gesitueerd op een zomerkamp, count me in!) en zijn te prijzen omdat ze het gebrek aan creativiteit en originaliteit van de grootverdieners in de game-industrie ruimschoots compenseren.

Verschillende projecten springen er wat mij betreft positief uit. Ik deel ze met jullie.

Ashen Rift

ashen rift
Uit de hand gelopen wetenschappelijke experimenten van de Amerikaanse overheid hebben er voor gezorgd dat er van de aarde weinig meer over is. Een post-apocalyptische setting waarin een naamloze man en zijn trouwe hond in een first-person setting moeten zien te overleven. De ontwikkelaars zelf zeggen qua stijl graag terug te willen grijpen naar de single player first-person shooters van begin jaren negentig, zo wordt er verwezen naar Doom, Quake en Hexen. Ongecompliceerd knallen dus? Kickstarter Ashen Rift

Volgende: point-and-click adventure met psychologische ondertoon? >>

Sjoerd Jaspers

Echt goede horror is zeldzaam. Daar ben ik na bijna 20 jaar wel achter gekomen. Maar soms word je aangenaam verrast. En die aangename sensatie begrijpen maar weinig mensen. Werkelijke angst blijft je achtervolgen, ook nadat je tv of pc uit is. Ik mag dan graag terug denken aan die keren dat ik 'The Shining' van Kubrick zag of 'Insidious' van James Wan. Horror pur sang. Anderzijds zie ik nog graag een onvervalste slasher, het liefst uit de jaren tachtig. Synthesizers op de achtergrond, beroerde dialogen en brute kills, alle noodzakelijke ingrediënten. Zo nu en dan slinger ik ook nog wel eens m'n Playstation 2 of 3 aan. Een van de wat oudere Silent Hills, Resident Evil of een wat wazige verontrustende game van Suda51. Dan ben je me wel even kwijt. Als ik niet met horror bezig ben, ben ik aan het schrijven. Over van alles, maar natuurlijk ook over horror. PM me als je suggesties hebt m.b.t. games. Op het gebied van horror games zal me altijd wel iets ontgaan.

Plaats een reactie