2021 wordt het jaar van Spawn!

McFarlane’s Spawn comic is al 28 jaar een succes. De laatste paar maanden zijn de verkoopcijfers flink gestegen. Nu gaat hij de uitdaging aan om wat titels toe te voegen aan zijn “Spawnverse”. McFarlane noemt 2021 “Het Jaar van Spawn”. Hij start zijn Spawnverse plannen met het uitbrengen van Spawn’s Universe #1. Deze comic is de setup voor de nieuwe maandelijkse titels King Spawn, Gunslinger Spawn en The Scorched. Gunslinger Spawn zagen we al eerder optreden in de reguliere serie en ontpopte zich als een vrij populair personage. In The Scorched treffen we personages aan als Spawn zelf, Redeemer, Gunslinger, Medieval Spawn en She-Spawn. McFarlane belooft ons een roterende cast van helden in de aankomende maanden.

Om deze comics te vullen heeft McFarlane al flink wat talent in huis weten te halen, zoals Art Adams, Jason Shawn Alexander, Carlo Barberi, Brett Booth, J. Scott Campbell, Greg Capullo, Donny Cates, Jim Cheung, Mike del Mundo, Javier Fernandez, David Finch, Jonathan Glapion, Kevin Keane, Aleš Kot, Puppeteer Lee, Sean Lewis, Sean Gordon Murphy, Ben Oliver, Stephen Segovia, Paulo Siqueira, Marc Silvestri, Marcio Takara, en Frank Quitely.

Met deze lijn doet McFarlane een gooi naar een verdere groei, ook in andere media. Als voorbeeld neemt hij natuurlijk het DC Universe en Marvel Universe waarvan de karakters de afgelopen jaren voor winstgevende bioscoopkrakers zorgden. McFarlane heeft zeker de juiste papieren om de concurrentie aan te gaan. Zijn Spawn #300 was de op 1 na best verkochte comic. Daarnaast heeft hij een succesvolle speelgoedlijn. Bovendien is er een nieuwe Spawn film is in ontwikkeling bij BlumHouse Studios, Jamie Foxx, en Jeremy Renner.

We zullen zien of dit inderdaad het jaar gaat worden van dit populaire horror/superhelden karakter. In ieder geval zal het aan het enthousiasme van Todd McFarlane niet liggen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie