26th Fantastic Film Festival

Van 14 tot en met 24 april vindt in het Filmtheater Kriterion voor de 26e keer Imagine Amsterdam Fantastic Film Festival plaats. Het festival is sinds jaar en dag synoniem voor de genres fantasy, horror, thriller, sciencefiction en anime.

Ook dit jaar staat er weer het nodige aan fantasierijk spektakel op stapel. Met, behalve zo’n 50 lange en 25 korte films, de Night of Terror, het Fantastisch Kinderfestival, diverse masterclasses, themaprogramma’s en diverse gasten.

Thema: Oost-Europa

Er zijn twee themaprogramma’s samengesteld. Zo richten ze de schijnwerper op Oost-Europa, waar de genrefilmproductie al jaren op volle toeren draait. Vreemd genoeg dringt maar weinig daarvan door tot onze helft van het continent. Tijd dus voor een bescheiden, maar verhelderende selectie.

Thema: Retro-magie

En dan zijn er de films die ze hebben samengebracht onder de noemer retro-magie. Een term van eigen makelij voor films uit verschillende genres, die één ding gemeen hebben: ze grijpen alle terug op filmstijlen uit voorbije decennia.
26th Fantastic Film Festival
Het 26e Amsterdam Fantastic Film Festival vindt van 14 tot 24 april plaats in filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x