13 t/m 23 april: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

Het 27ste Amsterdam Fantastic Film Festival zal dit jaar van 13 t/m 23 april plaatvinden,  waar genreaanduidingen als fantasy, horror, sciencefiction en animatie meer verhullen dan dat ze verhelderen. Met het programma wil Imagine laten zien dat de fantastische film veel meer heeft te bieden dan een optelsom van genres.  Ook voor de editie van 2011 beloven ze een programma vol met verrassende kruisbestuivingen, grote titels én films die op ontdekking liggen te wachten, arthouse én mainstream, crowdpleasers én films die verhitte discussies zullen uitlokken.

Naast het programma met ongeveer 45 lange en 25 korte films, gaat het festival  in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten en presenteert een masterclass in filmtheater Kriterion. Daarnaast worden de die-hard horrorfans op hun wenken bedient tijdens The Night of Terror in Tuschinski.

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

Themaprogramma Cine Latino Fantástico richt de blik op de fantastische filmproductie in Zuid-Amerika en Mexico.

Na jaren van dictatuur en burgeroorlog is er in deze contreien een nieuwe generatie filmmakers opgestaan die, opgegroeid onder democratische regeringen, uitbundig haar vrijheid botviert in een veelkleurige, ongeremde kijk op het fantastische.

Het tweede themaprogramma, Power to the People, belicht een relatief nieuw en dankzij internet almaar in belang toenemend fenomeen. Film is niet langer een onaantastbaar eindproduct, maar het startpunt van allerhande mutaties.

Remixes, alternatieve trailers, officieuze vervolgen van The Lord of the Rings, Lego-versies van Star Wars, het is op internet allemaal te vinden. En nog legaal ook, zolang de makers zich verre houden van commerciële exploitatie. De actieve consument is zo onderdeel geworden van de filmcultuur, en films blijken veranderlijke processen. Een spannende nieuwe ontwikkeling die tijdens Imagine van vele kanten zal worden belicht.

Hoofdprogramma, themaprogramma’s, symposium en masterclass van Imagine vinden onderdak in filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170 in Amsterdam. Het festival was vorig jaar ook al te gast op deze sfeervolle locatie met drie zalen en een gezellig café.  The Night of Terror zal ook dit jaar weer plaatsvinden in Tuschinski 1, Amsterdam.

Interessant artikel?

6 gedachten over “13 t/m 23 april: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival”

Plaats een reactie