13 t/m 23 april: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

Het 27ste Amsterdam Fantastic Film Festival zal dit jaar van 13 t/m 23 april plaatvinden,  waar genreaanduidingen als fantasy, horror, sciencefiction en animatie meer verhullen dan dat ze verhelderen. Met het programma wil Imagine laten zien dat de fantastische film veel meer heeft te bieden dan een optelsom van genres.  Ook voor de editie van 2011 beloven ze een programma vol met verrassende kruisbestuivingen, grote titels én films die op ontdekking liggen te wachten, arthouse én mainstream, crowdpleasers én films die verhitte discussies zullen uitlokken.

Naast het programma met ongeveer 45 lange en 25 korte films, gaat het festival  in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten en presenteert een masterclass in filmtheater Kriterion. Daarnaast worden de die-hard horrorfans op hun wenken bedient tijdens The Night of Terror in Tuschinski.

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival

Themaprogramma Cine Latino Fantástico richt de blik op de fantastische filmproductie in Zuid-Amerika en Mexico.

Na jaren van dictatuur en burgeroorlog is er in deze contreien een nieuwe generatie filmmakers opgestaan die, opgegroeid onder democratische regeringen, uitbundig haar vrijheid botviert in een veelkleurige, ongeremde kijk op het fantastische.

Het tweede themaprogramma, Power to the People, belicht een relatief nieuw en dankzij internet almaar in belang toenemend fenomeen. Film is niet langer een onaantastbaar eindproduct, maar het startpunt van allerhande mutaties.

Remixes, alternatieve trailers, officieuze vervolgen van The Lord of the Rings, Lego-versies van Star Wars, het is op internet allemaal te vinden. En nog legaal ook, zolang de makers zich verre houden van commerciële exploitatie. De actieve consument is zo onderdeel geworden van de filmcultuur, en films blijken veranderlijke processen. Een spannende nieuwe ontwikkeling die tijdens Imagine van vele kanten zal worden belicht.

Hoofdprogramma, themaprogramma’s, symposium en masterclass van Imagine vinden onderdak in filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170 in Amsterdam. Het festival was vorig jaar ook al te gast op deze sfeervolle locatie met drie zalen en een gezellig café.  The Night of Terror zal ook dit jaar weer plaatsvinden in Tuschinski 1, Amsterdam.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Menno
Menno
12 jaren geleden

Ah jij noemt het ook bewust niet “Imagine”?

Sjors
Sjors
12 jaren geleden

Yeah, The Night of Terror! Ik ben er zeker bij.

Lester Cornfield
Lester Cornfield
12 jaren geleden

Het kan aan mij liggen, maar het lijkt erop dat er veelal dezelfde films als vorige jaar draaien.

Sjors
Sjors
12 jaren geleden
Antwoord aan  Lester Cornfield

Mocht je dat denken omdat je op de website hebt gekeken: daar staat het programma van vorig jaar nog op 😛

Lester Cornfield
Lester Cornfield
12 jaren geleden

Ah, dat verklaard een hoop inderdaad. Thanx.

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x