17 t/m 28 april: 28th Amsterdam Fantastic Film Festival

Van dinsdag 17 t/m zaterdag 28 april kunnen filmliefhebbers tijdens het Imagine Filmfestival wederom hun hart ophalen aan het beste, gekste en avontuurlijkste wat de genres fantasy, horror, sciencefiction, animatie en thriller op dit moment te bieden hebben. En dat alles in een inmiddels vertrouwde omgeving: filmtheater Kriterion, waar het niet alleen fantastisch filmkijken is, maar waar in een sfeervolle café-ambiance prettig kan worden nagepraat. Wie maakt er kans op de publieksprijs, en wie niet? Wat is dé ontdekking van het festival? En wat de nieuwste trend?

Geen trend, maar een fenomeen dat filmpubliek en striplezers al decennia lang in de ban houdt is de superheld. Superman, Spider-Man, Batman; ze blijven fascineren. Maar ook buiten Hollywood steken acteurs zich in buitenissige vermommingen om met speciale krachten het Kwaad te bestrijden. Imagine haalde een paar van de opmerkelijkste gevallen in huis.

Geen festival zonder vaste waarden. Zoals de bloedstollende Night of Terror en de Fantastic European Shorts, waar het talent van vandaag zich warmloopt voor de roem van morgen. Terug van weggeweest: anime! Imagine wist de hand te leggen op twee beeldschone Japanse voorbeelden van het genre: A Letter to Momo (hiroyuki Okiura) en Children Who Chase Lost Voices from Deep Below (Makoto Shinkai). En verder natuurlijk films in alle soorten en maten: van de psychedelische Canadese retro-SF van Beyond the Black Rainbow (Panos Cosmatos) tot de strakke Britse nagelbijter A Lonely Place to Die (Julian Gilbey).

Maar Imagine draait niet alleen om de ca. 70 lange en korte films die het vertoont. Het festival gaat daarnaast in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten, in masterclasses en (panel)discussies. Speciale aandacht is er dit jaar bovendien voor Il Luster Producties, al jaren grootleverancier van fantastische Nederlandse korte animatiefilms.

Hoofdprogramma en randprogrammering van Imagine vinden plaats in filmtheater Kriterion aan de Roetersstraat 170 in Amsterdam.
The Night of Terror vindt ook dit jaar weer onderdak in Tuschinski 1, Amsterdam.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “17 t/m 28 april: 28th Amsterdam Fantastic Film Festival”

Plaats een reactie