30e Imagine Film Festival van 9 t/m 18 april in EYE Amsterdam

imagine-2014Voor de 30e keer vindt in april het Imagine Amsterdam Fantastisch Film Festival plaats, met net als de afgelopen paar jaar het EYE Filminstituut. Net als de lokatie is het programma op hoofdlijnen hetzelfde, het festival wil zo’n 50 lange en 30 korte films tonen, nodigt binnen en buitenlandse gasten uit, organiseert een masterclass, komt met (2) themaprogramma’s en laat ook The Night of Terror weer plaatsvinden

De poster van dit jaar is ontworpen door de Utrechtse ontwerper Nick Liefhebber, hij gebruikt graag kleuren en (abstracte) vormen om van zijn affiches krachtige grafische statements te maken die vooral op straat erg opvallen. “In de fantastische film wordt een nieuw universum gecreëerd, een kosmos waarbinnen andere regels gelden dan in de wereld om ons heen”, zo luidde zijn uitgangspunt. “Voor Imagine is dit jaar een eigen universum ontworpen, dat microscopisch klein of juist gigantisch kan zijn, waarin alles mogelijk is.”

Eerste filmtitel: The Wind Rises
Van de makers van Spirited Away en Howl’s Moving Castle komt een film over Jiro Horikoshi, de man die Japanse gevechtsvliegtuigen ontwierp tijdens WOII.

Time Capsule Award 2014: Fantastic Science
Voor de vijfde maal organiseert Imagine Film Festival een wedstrijd voor de Time Capsule Award, waarbij het festival een oproep doet om een festivaltrailer van dertig seconden te maken. Dit jaar is het thema van de Time Capsule Fantastic Science. Ofwel, de fantastische kant van wetenschap. Tijdreizen, gekke wetenschappers, microben die elkaar als monsters te lijf gaan? De regels voor de competitie zijn te vinden op de site van Imagine.

De winnaars van afgelopen Time Capsule Award:

2010: The Vegan Vampire van Suzi Terror

The Vegan Vampire (1928)

2011: Under the Dress van Sasha Meijer

Under the dress... Leader for the 27th Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival

2012: Mayan Prophecy van Geoffrey Cramm

Imagine 2012 (Time Capsule Award) - Mayan Prophecy

2013: Monsterpop van Boriz Baatsen

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

We houden je op de hoogte over het nieuws rondom Imagine, schrijf je bijvoorbeeld in op onze nieuwsbrief.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie