31e Imagine (8 t/m 18 april) in teken van Robots

Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 8 t/m 18 april in EYE Amsterdam. Het festival presenteert zo’n 50 features en 40 korte films en gaat in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten. Naast het filmprogramma zijn er masterclasses, lezingen, schoolvoorstellingen en een omvangrijk randprogramma. Centraal staat deze editie het thema We Love Robots.

Imagine2015Dit jaar zijn robots dan ook de blikvangers van het artwork. Voor het derde jaar is het ontwerp van de hand van de Utrechtse ontwerper Nick Liefhebber. Zijn gebruik van kleuren en (abstracte) vormen maken van zijn affiches krachtige grafische statements, die op straat erg opvallen. “Robots zijn mechanisch en kunstmatig, steeds meer verweven in ons dagelijks leven. Robots zijn systematisch opgebouwd, door dezelfde onderdelen oneindig vaak te reproduceren. Voor Imagine zijn de robots opgebouwd uit organische unieke vormen. Elke keer andere vormen, elke keer een andere robot. Met elkaar verweven en met menselijke trekken.” Aldus Nick, die eerder al ontwerpen maakte voor Coca-Cola, Corona & Typhoon.

Time Capsule Award 2015
Ook dit jaar kunnen er weer festivaltrailers van dertig seconden worden ingestuurd voor de felbegeerde Time Capsule Award. Iedereen kan meedoen en een eigen festivaltrailer inzenden. Net als vorig jaar is er aan de competitie een thema verbonden. Ditmaal zijn dat robots. Supersterke Transformers, schattige blikken vriendjes, zelfdenkende stofzuigers, gezellige hondjes of verleidelijke seksrobots, het mag allemaal. De deadline is vrijdag 27 februari 2015. De inzendingen worden vanaf begin maart op de website, YouTube en de Facebookpagina van Imagine geplaatst. Een jury kiest drie filmpjes uit die in EYE en tijdens Imagine worden vertoond. Uit deze drie wordt zowel door de jury als door het publiek één winnaar gekozen, die er op de slotavond van het festival vandoor gaan met de fel begeerde Time Capsule Award en de publieksprijs.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie