Gelekt: 32 stills van ‘Alien-prequel’ Prometheus

prometheus

Filmmaker Ridley Scott werkt aan een nieuwe Alien-film, die geen Alien mag heten, maar volgens de regisseur wel 1% Alien-DNA heeft. De film gaat Prometheus heten en is in feite een prequel op de Alien-reeks (die hij zelf begon). Er zat iets in de originele Alien wat nooit is uitgewerkt, van dat iets maakt Ridley Scott de sciencefiction horrorfilm Prometheus.

In Prometheus gaat een team van wetenschappers en ontdekkingsreizigers op een spannende reis die een test zal zijn voor hun fysieke en mentale grenzen. Het doel is om te landen om een verre planeet en daar antwoorden proberen te vinden rond het ontstaan van leven. Eenmaal geland treffen ze een onbeschaafde beschaving aan.

Tijdens de Comic Con werd een teaser van Prometheus vertoond, maar na de beurs niet vrijgegeven. De twee bovenstaande stills zijn tot nu toe de enige officiële beelden, waarvan de laatste een foto is van de opruim werkzaamheden. Vanmiddag zijn er wel 32 stills uit deze teaser gelekt en worden rondgemaild. Ook wij troffen een zip-bestand met deze onscherpe beelden aan in de mailbox.

[update 01/09/2011] Maar Twentieth Century Fox heeft ons verzocht om deze afbeeldingen te verwijderen. Mijn wedervraag luidde of ze zo snel mogelijk de Comic Con-teaser wilden vrijgeven.

Prometheus met in de hoofdrollen Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba, Logan Marshall-Green, Ben Foster en Michael Fassbender zal pas in juni 2012 in Amerika uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Gelekt: 32 stills van ‘Alien-prequel’ Prometheus”

 1. Ik verwacht er nog steeds lekker veel van, de sfeer ziet er benauwd uit, de koppen kan ik tot hiertoe wel hebben. Met die helicopter zal het wel min of meer “onze tijd” afspelen vermoed ik. Maar ik hoop echt op duidelijkheid of het nu een prequal wordt of iets op zichzelf staande. Want anders verwacht ik in deze film toch wel een zware knipoog naar Alien… Die uitwerking van iets in Alien, zou dat gaan rond Bishop? Anderzijds las ik net dat de Alien vs Predator-film reeds prequals zijn en daar het karakter Bishop uitbreiding kreeg, ik heb nu wel die laatsten links laten liggen…

  Beantwoorden
 2. de foto met de helikopter is gemaakt tijdens de afbraak van de filmset aan de Dettifoss waterval in IJsland op 23/07/2011. De dag na de opnames. het is dus geen still uit de film.

  Beantwoorden
 3. Het is juist allemaal erg duidelijk als je de alien reeks een beetje gevolgd de hebt.
  Ik kan nu al zo’n beetje de hele film voorspellen. Aan de hand van de oude delen en de trailer + de informatie die ridly scott heeft gegeven.
  Het speelt zich 30 jaar af voor alien en de mens ontdekt een alien ras die onze planeet lang geleden bewoonbaar maakte of leven inblies.
  Ditzelfde ras is met een nieuwe creatie bezig de xenomorph (de alien die we kennen) misschien dat ze gemaakt zijn om de creatie van de mens recht te zetten aangezien we een mislukt soort zijn. Maar hun nieuwe creatie keert zich tegen hun en ondertussen begint na de wat eerst leek mooie ontdekking alles fout te gaan en in het honderd te lopen. Onze makers gaan ten onder door hun eigen creatie en de mens ontsnapt op het nippertje van deze chaos. De alien die we kennen heet xenomorph omdat het de vorm aan neemt van de gastheer. Dus deze film zullen de aliens vele malen groter zijn enlijken op onze makers die de bijnaam hebben space jocky de echte naam is nog onbekend

  Beantwoorden

Plaats een reactie