3e Fantastels verhalenwedstrijd heeft deadline op Halloween

Voor het derde jaar vindt Fantastels plaats, dé schrijfwedstrijd voor fantasten op het gebied van sciencefiction, fantasy en horror. De deadline valt op 31 oktober: Halloween.

‘Dat is toeval,’ zo laat Anaïd Haen, oprichter en organisator van de wedstrijd weten. ‘Ik zocht een datum tussen de twee al bestaande grote genrewedstrijden (Unleash Award en Paul Harland Prijs) in. Maar het is zo leuk dat het samenvalt, dat ik me afvraag of er geen sturende krachten aanwezig zijn geweest met het prikken van die datum.’

Schrijvers mogen met drie verhalen van maximaal 12.000 woorden meedoen aan de wedstrijd, mits ze  niet eerder zijn gepubliceerd. De kosten voor deelname zijn €7,50 voor het eerste verhaal, €5,00 voor het tweede verhaal en mocht je een derde verhaal hebben geschreven, dan mag die gratis meedoen. Zie voor alle informatie het uitgebreide reglement.

Voor het beste verhaal van 2011 ligt €250,- en een zilveren trofee klaar, de tweede en derde plaats zijn €165,- en €85,- waard. Maar alle andere deelnemers winnen ook, elk jurylid schrijft over de door haar of hem gelezen verhalen een gedegen juryrapport. Hierin staat wat een verhaal goed maakt en waar het beter kan. Dankzij het systeem dat Fantastels hanteert, ontvangt een deelnemer minimaal twee en maximaal zeven van die rapporten per verhaal. Daarnaast ontvangen de deelnemers het complete digitale juryrapport over alle verhalen. In 2010 telde dit 385 pagina’s.

En omdat ik, Frank Mulder, vind dat horror een belangrijke plaats inneemt naast sciencefiction en fantasy in de verbeeldingsliteratuur, heb ik het aanbod om als horrorexpert zitting te nemen in de jury aangenomen. Dus ik ben benieuwd naar de griezelige, duistere horrorverhalen die jullie insturen. Maar natuurlijk mogen fantasty en sciencefiction ook.

Dus heb je een verhaal in je hoofd waarvan de haren je te berge rijzen? Schrijf het op, stuur het voor 31 oktober in naar Fantastels en maak kans op €250,-!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie