Top 5: Beste Possession Films

Het zijn van die films die het heel vies kunnen maken of mega creepy. Je kan een keer niet lekker in je vel zitten, maar dit is andere koek. Vaak zijn deze films gebaseerd op echte feiten of gefilmd alsof het found footage is. Hier een Top 5: Beste Possesion-films (op random volgorde)

The Exorcist (1973)

The Exorcist (1973) - Trailer

Door opgravingen in Noord-Irak vindt priester/archeoloog Martin een duivelbeeldje. Net op dat moment wordt in Georgetown de 12 jarige altijd blije Regan, opgeschrikt met wel hele gekke dingen. Ze ligt te schokken op bed en kan haar spasmen niet onder bedwang houden. Haar moeder en Regan weten nog niet wat hun nog meer te wachten staat.

Wist je dat?

 1. The Exorcist een boekverfilming is van het gelijknamige boek van William Peter Blatty‎.
 2. Dat geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal uit de jaren 40.
 3. De 12-jarige Linda Blair had tot 6 maand na de film bodyguards, omdat ze doodsbedreigingen kreeg van religieuze groepen. Hun dachten dat de film Satan idealiseerde.

The Conjuring (2013)

The Conjuring - Official Main Trailer [HD]

De familie Perron verhuist naar Rhode Island in een zeer mooi alleenstaand huis. Al snel gebeuren er rare, onverklaarbare dingen in huis, wat zich uit in een regelrechte nachtmerrie. Carolyn (moeder van het gezin) contacteert Ed en Lorraine Warren en vraagt of hun alstublieft het huis willen inspecteren en willen helpen. Wat de Warrens ontdekken is dat het gehele gebied vervloekt is en nu het gezin een doelwit is geworden. Om dit te stoppen moeten de Warrens hun spirituele skills en krachten uit de kasten trekken, zodat deze gekte kan stoppen.

Wist je dat?

 1. Het is gebaseerd op waargebeurde feiten. De echte familie Perron, Ed en Lorraine Warren zie je aan het einde van de film.
 2. De echte Ed en Lorraine Warren hebben ook geholpen bij zaak van The Amityville Horror .
 3. De eerste film van de Conjuring Universe, dat inmiddels uit 7 delen bestaat: twee The Conjuring-, drie Annabelle-films, The Nun en The Curse of La Llorona. Een derde The Conjuring-film staat al op de planning.

The Evil Dead (1981)

The Evil Dead (1981) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Vijf vrienden nemen lekker een weekje vrij om met elkaar in een huisje in het bos te zitten. De bedoeling is lekker uitrusten, chillen, je kent het wel. Als ze de kelder ontdekken vinden ze een oude bandrecorder en een heel oud satanisch boek. Terwijl ze het boek lezen en de bandrecorder aanzetten, komt er een krachtige kwade demoon uit dat bos dat één voor één de vrienden op een brute wijze vermoord.

Wist je dat?

 1. De eerste samenwerking tussen Sam Raimi en Bruce Cambell.
 2. Wanneer er geen filmdag was, hielp Bruce Cambell met de crew voor het prepareren van de set en props.
 3. De witte contactlenzen deden heel veel pijn, ze waren niet zuurstofdoorlatend. Elke 15 min moesten ze eruit gehaald worden, zodat de ogen weer lucht konden krijgen.

The Exorcism of Emily Rose (2005)

The Exorcism Of Emily Rose (2005) Official Trailer 1 - Laura Linney Movie

Als de jonge Emily Rose sterft, krijgt de priester (father Moore) de schuld. Emily had een exorcisme nodig en dat liep niet goed. De priester wordt gearresteerd op verdenking van moord. De rechtzaak begint met advocate Erin Bruner die de priester verdedigd. Makkelijk gaat het niet worden, niemand wil de priester geloven.

Wist je dat?

 1. Het echte verhaal speelde af in Duitsland, het is gebaseerd op het verhaal van Anneliese Michel.
 2. De auditie van Jennifer Carpenter was zo goed dat de regisseur besloot om niet meer verder te zoeken.
 3. Om haar rol voor te bereiden, ging Jennifer Carpenter in een kamer liggen vol met spiegels. Ze probeerde de raarste lichaam en gezichtsposities om te zien welke de engste was.

The Prodigy (2019)

THE PRODIGY Official Trailer 2 (2019) Horror Movie HD

In Ohio schiet de politie de seriemoordenaar Edward Scarka dood en 15 minuten later bevalt Sarah van haar eerste kind: Miles. Al snel wordt Miles “the pride and joy” van het gezin. Als Miles acht jaar wordt, merken zijn ouders dat hij agressief gedrag vertoond. Tijdens een nachtmerrie praat hij in zijn slaap en Sarah neemt zijn woorden op. Via een psychiater komen ze met de tape aan bij een dokter die gespecialiseerd is in reïncarnatie. Ze komen er achter dat Miles bezeten is door een kwaadaardige geest, hij raakt zijn eigen ziel kwijt. Kunnen ze Miles nog helpen?

Wist je dat?

 1. Jackson Robert Scott (Miles) speelt in drie horrorfilms achter elkaar It (2017), It: Chapter Two (2019), The Prodigy (2019)
 2. De eerste trailer moest aan het einde worden aangepast, doordat het publiek het te eng vond.

Meer bezeten films:

We kunnen nog wel flink doorgaan met films over bezeten mensen, poppen of objecten; Hereditary, Ouija, The Possesion, The Amityville Horror, Child’s Play. Welke film vond jij het spannends? Laat het ons weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Top 5: Beste Possession Films”

 1. “The Possession of Hannah Grace” vond ik lekker griezelig.
  Net als “The Last Exorcism (God Asks, The Devil Commands)” en “The autopsy of Jane Doe”.

  Beantwoorden

Plaats een reactie