5 dingen die we tot nu toe weten over American Horror Story seizoen 10

Het tiende seizoen van American Horror Story laat inmiddels al ruime tijd op zich wachten. Gelukkig houdt de creatieve vader, Ryan Murphy, ons warm door af en toe een tipje van de sluier op te lichten over wat er komen gaat. Wat weten we tot nu toe?

1) Er komen 2 seizoenen tegelijk uit

De releasedatum is op het moment van schrijven nog steeds niet bekend, behalve dan dat AHS seizoen 10 in 2021 uit zal komen. Met flinke COVID vertraging is het filmen pas in december 2020 gestart. Maar wanneer seizoen 10 uitkomt, zal dit 10 afleveringen omvatten die samen goed zijn voor 2 seizoenen! Hoe dat komt?

2) De naam van seizoen 10 is Double Feature

Door de vertraging heeft Ryan Murphy besloten niet alleen het geplande verhaal, maar ook een tweede thema toe te voegen aan AHS seizoen 10. Vandaar de naam: een ‘double feature’ is een typisch Amerikaans concept waarbij 2 films achter elkaar worden afgespeeld in de bioscoop voor de prijs van één. Volgens Ryan kwam hij tot deze ingeving omdat de filmcondities waren veranderd voordat het filmen kon starten: het originele verhaal moest in een warm seizoen opgenomen worden, wat in het water viel. Over water gesproken..

3) De thema’s worden zee en zand

Zoals iedere doorgewinterde kijker van FX’s American Horror Story weet, heeft ieder seizoen een thema. Het vorige seizoen heette 1984, en was geïnspireerd door jaren 80 slasher films (inclusief suikerspinhaar en schoudervullingen). 19 maart heeft Ryan Murphy prijsgegeven dat de 2 verhalen van zijn tiende seizoen zich afspelen op 2 verschillende plekken: één bij de zee, en één op het zand. Via Instagram hebben we al afbeeldingen gezien die zinspelen op een zeemonster, en van handen die zich vastgrijpen aan scheepstouw. Over het thema op het droge land is nog niets verklapt!

4) Enkele geliefde castleden keren terug- en er wordt nieuw bloed toegevoegd

Het beproefde concept van American Horror Story is ieder seizoen een ander verhaal, maar dezelfde acteurs (en een rode draad die af en toe opduikt tussen alle thema’s voor de oplettende kijker). Van AHS 10 weten we nu dat er een aantal veteranen terug zullen keren. Sarah Paulson en Evan Peters zullen na hun afwezigheid in seizoen 9 weer hun opwachting maken, naast onder andere Kathy Bates, Lily Rabe en Leslie Grossman. Maar dat niet alleen- ook cultfavoriet Macaulay Culkin zal voor het eerst te zien zijn, waarbij hij verwikkeld raakt in een erotisch onderonsje met Kathy Bates!

5) Het laatste mysterie van Ryan Murphy

Enkele dagen geleden lichtte Ryan Murphy het laatste tipje van de sluier op via Twitter: het AHS universum breidt zich uit. Nu was al bekend dat American Horror Story een spinoff serie krijgt met de naam American Horror Stories waarin iedere aflevering een ander verhaal heeft, maar in de betreffende tweet spreekt Murphy meerdere keren via hashtags over American Horror Story seizoen 10. In de afbeelding die hij plaatste, laat hij 6 onderwerpen zien die goed zijn voor een horrorverhaal. En je kunt onder de tweet je voorkeur uitspreken! Check de tweet inclusief de keuzes hieronder:

https://twitter.com/MrRPMurphy/status/1378041009481809925?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378041009481809925%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbloody-disgusting.com%2Ftv%2F3658557%2Famerican-horror-story-ryan-murphy-says-universe-expanding-question%2F

Lekker, zo’n teaser: Het wordt alleen maar mysterieuzer! Wij houden je op de hoogte over meer nieuws. Welk onderwerp zou jij het liefste zien in het American Horror Story universum?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “5 dingen die we tot nu toe weten over American Horror Story seizoen 10”

Plaats een reactie