5 griezelige design stoelen

Deze vijf stoelen, vijf ongebruikelijke inspiratiebronnen, stuk voor stuk topdesign. Of het lekker zit is hier niet de vraag, maar welke zet je in je huis neer?

1. Geest

Ghost Chair - Ralph Nauta en Lonneke Gordijn van Studio Drift

Een stoel gemaakt van lucht? Ontwerpers Ralph Nauta en Lonneke Gordijn van Studio Drift uit Amsterdam hebben met dit ontwerp een geest in een stoel gevangen. De stoel is gemaakt van plexiglas en bewerkt met een heuse lasertechniek om de geest te ‘vangen’.

2. Schedel

skull chair - Vladi Rapaport - design stoel

Gebaseerd op de vergankelijke stillevens van schilders uit de 16e en 17e eeuw heeft ontwerper Vladi Rapaport uit Utrecht, deze houten stoel ontworpen. Door het gebruik van hout ziet de stoel er ook nog behoorlijk bruikbaar uit.

3. Vlees

meat chair - ontwerper Simone Racheli

De Italiaanse ontwerper Simone Racheli is duidelijk geen vegetariër, zijn ontwerpen zien er onsmakelijk uit, terwijl vlees toch het belangrijkste is van iedere maaltijd. De stoel is gemaakt van plastic en was. Naast deze zittingen heeft hij ook een fietsframe, strijkijzer, föhn en mixer ontworpen van vlees.

4. Dexter

Dexter Chair - Amy Lau - Met Home Showtime House Event

Hoewel deze stoelen duidelijk zijn gebaseerd op de serie Dexter, is het toch enigszins tegenstrijdig, Dexter laat immers nooit sporen na. Amy Lau uit Amerika heeft deze stoelen ontworpen voor een Dexter-appartement, tijdens het Met Home Showtime House event.

5. Bloedsomloop

flowchair - griezelige design stoel - Aksel Varichon

Aksel Varichon uit Parijs heeft waarschijnlijk deze stoel bedacht tijdens een les biologie, de hele menselijke bloedsomloop wordt prachtig in deze stoel weergegeven.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “5 griezelige design stoelen”

Plaats een reactie