‘The 7th Guest’ viert 25ste verjaardag met een opgepoetste versie


Het was 25 jaar geleden één van de eerste games die exclusief op CD-ROM verscheen: The 7th Guest. In totaal werden er meer dan 1,5 miljoen CD-ROMs verkocht van deze horrorgame, er wordt zelfs beweerd dat The 7th Guest een van de aanjagers was van de verkoop van CD-ROM-lezers. Het schijfje met ruim 200x de opslagcapaciteit van zijn voorganger was belangrijk voor de game, omdat het eigenlijk een interactieve film was met videobeelden en 3d-animaties. Voor die tijd was het enorm vooruitstrevend. In het spel bevind je je in een grootlandhuis van een speelgoedmaker en je blijkt niet alleen te zijn, door puzzels moet je het mysterie oplossen.
https://youtube.com/watch?v=OOjTqaCEFxw

Die release is nu 25 jaar geleden en ik heb in mijn computer geen CD-ROM-speler meer zitten. Gelukkig is The 7th Guest: 25th Anniversary Edition met de tijd meegegaan en verschenen op de digitale platformen SteamE en Gog.

Behalve dat de bediening, het geluid en de graphics een oppoetsbeurt hebben gehad bevat deze editie ook:
– een nieuwe making of
– 19 deleted scenes & 34 deleted audio parts
– The 7th Guest novel (157 pagina’s)
– het originele script

De game is normaal voor een tientje te koop, maar tot volgende week in de aanbieding.

Omdat veel mensen zeggen dat de game nog steeds de moeite waard is om te spelen, had ik 7th Guest laatst aangeschaft op Steam. Deze week vond ik deze voucher in mijn mailbox en kon ik voor een prikkie upgraden naar deze jubileumeditie.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “‘The 7th Guest’ viert 25ste verjaardag met een opgepoetste versie”

  1. Bedankt voor de tip, Frank. Ik heb hem gekocht en ben hem nu aan het spelen. Best lastige puzzels, maar helemaal gek wordt ik van dat microscoop spel 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie