Volg deze 8 fantastische horroraccounts op Instagram

Instagram, wie kent ’t niet en wie is er niet aan verslaafd? Van fitgirls tot make-up goeroes en vakantiebloggers en vloggers. Op Instagram vind je van alles. En dus ook de meest fantastische horroraccounts die jij als horrorfan echt zou moeten volgen. Heb je nog geen Instagram? Dan mis je een hoop! Maak een account aan en ga meteen onderstaande accounts volgen!

1. De Nachtvlinders

Ja duh! Natuurlijk gaan we even schaamteloos reclame maken voor onszelf. Op onze Instagram vind je foto’s van events en leuke gadgets die je niet terug vind op onze site. Bijvoorbeeld van Dutch Comic Con en de unboxing van verschillende Pop Movies figuurtjes. Dus waar wacht je nog op? Geef ons een follow!

Instagram De Nachtvlinders

2. Greg Nicotero

Ben je fan van The Walking Dead en Fear the Walking Dead? Dan moet je echt het account van Greg Nicotero volgen. Hij is namelijk de Special Effects Make-up artist die elk seizoen figuranten omtovert tot vieze, rottende zombies. En natuurlijk (SPOILER ALERT!) voor het gruwelijk uit elkaar geslagen hoofd van één van TWD karakters.

Maar hij heeft bijvoorbeeld ook meegewerkt aan films als: Sin City: A Dame to Kill For, The Texas Chainsaw Massacre, The Hateful Eight, Insurgent en ga zo maar door. Een grote naam dus.

Instagram Greg Nicotero

Meer weten? Hieronder legt Greg uit hoe hij werkt en waarom hij Special Effects Make-up is gaan doen.

3. Powdah

Iemand die Greg volgt en er zelf ook wat van kan is Marc Clancy, een Designer en ‘self taught’ Special Effects Make-up artist uit Melbourne. Hij maakt de meest gruwelijke effects. Denk aan een hand die verbrijzeld is, een man met een bijl in zijn hoofd of een afgehakt been. Powdah is ook erg goed in effecten waarbij spieren worden blootgelegd. Dit doet hij zo nauwkeurig, je zou bijna denken dat het echt is. Kortom als je houdt van Special Effect Make-up dan is Powdah eentje om te volgen.

Instagram Powdah

Lees meer over Marc op zijn website of check hieronder hoe hij een afgehakt hoofd op tafel maakt.

4. The Horror Gallery

The Horror Gallery post eigenlijk van alles wat met horror te maken heeft. Van cosplayers tot make-up, bijzondere voorwerpen, maskers (zoals onderstaande van een Real Life Homer Simpson), poppen en schilderijen. Je kunt het zo gek niet bedenken, als het iets met Horror te maken heeft dan vind je het terug bij The Horror Gallery.

Instagram The Horror Gallery

5. Wiccac

Heeft als omschrijving ‘Fashion girls with a dark twist’. Maar dat is het niet alleen. Wiccac doet een beetje denken aan The Horror Gallery, maar dan iets meer met fashion. Zo vind je er een hoop foto’s van chicks met tatoeages, make-up, sieraden en kitties! Zeker een leuk account om inspiratie op te doen of gewoon om doorheen te bladeren.

Instagram Wiccac

6. Pickledcircus

Matthew Roby is illustrator en boetseert fantasie figuren. Zijn stijl doet denken aan die van Tim Burton en zijn creaties zijn werkelijk fantastisch. Vooral zijn figuren in jam/ augurken potten zijn erg leuk. Wil je zo’n creatie bij je thuis neerzetten? Dan moet je zeker even de Pickledcircus Etsy shop bezoeken. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan vast, máár dan heb je wel iets unieks.

Instagram Pickled Circus

Lees meer op de Pickledcircus website.

7. Rannieaugogo

Rannie Rodil is cosplayer, actrice, fotografe en professionele weirde (haar eigen woorden). Ze maakt werkelijk de vetste cosplay outfits. En dan bedoelen we niet de mooie elfjes, Harley Quin of Selene uit Underworld kostuums. Nee ze vindt het leuk om zichzelf zo bizar en lelijk mogelijk te maken. Bekijk bijvoorbeeld haar fucked-up versie van Popeye of Frankenstein. This ladie’s got skills!

Instagram Rannie Rodil

Zie Rannie ook op Facebook of lees meer op haar website.

8. Christine McConnell

De kans is groot dat je deze dame al eens voorbij hebt zien komen op Facebook. Ze is in eerste instantie fotografe en styliste. Als je kijkt naar haar foto’s dan wordt al snel duidelijk dat ze ook erg goed is met Photoshop. Maar dat niet alleen, ze maakt ook haar eigen kostuums (corsetten!) en ze bakt horrorfiguren! Het is allemaal zo gedetailleerd je gelooft bijna niet dat het kan. Zie bijvoorbeeld haar laatste creaties voor de lancering van Alien Covenant en Stranger Things. Zelfs de verpakkingen van de snacks maakt ze zelf. Oja, en ze ziet er ook nog uit als een model. Een echt multi-talent dus. Wil je zelf eens proberen een Frankenstein taart te maken? Dan kun je haar boek ‘Deceptive Desserts’ voor 24 euro kopen via Bol.com.

Instagram Christine McConnell

Zie meer van Christine op Facebook of bekijk een interview met haar hieronder:

Heb jij nog tips? Welke accounts volg jij? Post jij zelf fantastische griezelige creates op Instagram? Let het weten in de reacties!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie