Kom in zomerse sferen met ’80s Camp Slashers in OT301


De zomer komt er aan! En wat sluit daar beter bij aan dan lekkere jaren tachtig summercamp slashers kijken in de oude filmacademie OT301 te Amsterdam?

The Burning (1981,Tony Maylam)
Door een grap die behoorlijk verkeerd gaat raakt conciërge Cropsy gruwelijk verminkt. Eenmaal ontslagen uit het ziekenhuis weet hij zijn frustraties niet onder controle te krijgen en begint weerloze kampeerders een voor een te vermoorden…

The Burning is een klassieker in het genre. Veelal geprezen voor zijn untieme summercamp gevoel, gebruik van gore (van de special effects-legendeTom Savini) en de vele effectieve schrikmomenten.

The Burning (1981) - Trailer

Friday the 13th. (1980, Sean S Cunningham)
Kamp Crystal Lake heeft, na een lange tijd leeg te staan als gevolg van een tweetal moorden, een nieuwe eigenaar Steve die het kamp nieuw leven wilt inblazen. Hij huurt een aantal tieners in om het kamp klaar te maken voor nieuwe gasten. Hun is echter ook weinig rust gegund want de moordenaar blijkt te zijn teruggekeerd en een voor een leggen zij het loodje…

Dit is de eerste film uit een van de langst lopende en succesvolste horrorseries ooit gemaakt. Iedereen die het genre een beetje kent kent ook de hoofdpersoon Jason met zijn beroemde hockeymasker. Deze zullen wij echter hier niet zien aangezien het masker pas in deel 3 zijn opwachting maakte.

Friday The 13th - 1980 trailer

Al met al genoeg reden om de zomer in te luiden op dinsdag 10 april in OT301 te Amsterdam!

Interessant artikel?

2 gedachten over “Kom in zomerse sferen met ’80s Camp Slashers in OT301”

Plaats een reactie