Albert Pyun te gast op 8e BUTFF Breda met thema Evilution

UPDATE: Albert Pyun om gezondheidsredenen niet aanwezig bij BUTFF

Helaas moeten wij mededelen dat Albert Pyun niet aanwezig zal zijn tijdens het BUT Film Festival. Zijn producent en vrouw Cynthia Curnan deelde ons vanochtend mee dat de regisseur om gezondheidsredenen zijn trip naar Nederland moet afzeggen. Ook zal hij omwille van zijn gezondheid direct met alle filmwerkzaamheden moeten stoppen.

Onze steun en begrip gaan volledig uit naar Albert en Cynthia en wij hopen ook op uw begrip en medeleven in deze situatie. – BUTFF.nl

Nieusbrief-001-evolutionOp woensdag 4 september van dit jaar gaat het 8e B-movie Underground en Trash Film Festival (BUTFF) van start in hartje Breda, de thuisbasis van het BUTFF. Een klein, intiem maar zeer uniek internationaal filmfestival met een stevige randprogrammering. Voor liefhebbers van het genre B-film, Underground en Trash worden vijf dagen lang films vanuit de hele wereld vertoond. Het Thema is dit jaar Evilution.

Hoofdgast van dit jaar is Albert Pyun
Pyun heeft een lange lijst van films op zijn naam staan waarbij hij met vele grote namen heeft samengewerkt. Hij was één van de pioniers van het genre actiefilms. Maakte onder andere ‘Cyborg’, ‘Kickboxer2’ en ‘Knights’. Echter, Pyun is geen filmmaker die zich bij één genre houdt. Wat goed te zien is aan zijn ‘Nemesis’reeks en de 1990 verfilming van ‘Captain America’.
Net als Edward D. Wood Jr. heeft Albert Pyun uitgesproken interesse in het bizarre en wordt daarom terecht met deze filmmaker uit de vijftiger jaren vergeleken. Twee van zijn laatste films en een aantal van zijn oudere werken zijn te zien tijdens dit festival.

En het BUTFF heeft (onder kleine voorbehoud) een primeur: de nieuwste film van Pyun, Cyborg Nemesis, zal te zien zijn op het festival. Deze film die nu nog in post productie is laat twee van zijn filmreeksen succesvol samenkomen. Kevin Sorbo beter bekend als Hercules vertolkt een hoofdrol in deze film.

BUT is meer dan film
Ook dit jaar komt het BUTFF natuurlijk weer met een sterke randprogrammering van muziek, poëzie, strip, performance en kunst. Een vergelijkbaar festival is momenteel niet in Nederland of Europa aanwezig. Liefhebbers van het genre kunnen bij BUTFF hun hart ophalen en blijven elk jaar terugkomen voor het ultieme BUTgevoel. BUTFF is een kweekvijver voor nieuw talent en geeft hen de mogelijkheid om grootheden binnen het genre te ontmoeten en van hen te leren. Naast de mogelijkheid om hun werk te vertonen reikt BUTFF ook ieder jaar de BUTawards uit aan veelbelovend talent of aan regisseurs die binnen het genre innoveren en grenzen verleggen.

logo

BUTFF
Woensdag 4 t/m zondag 8 september 2013
Locatie: Nieuwe Veste, Breda
Informatie: http://www.butff.nl

Interessant artikel?

Plaats een reactie