Recensie: A Haunted House (Michael Tiddes, 2013)

In A Haunted House besluiten Malcolm (Marlon Wayans) en zijn vriendin Kisha om te gaan samenwonen. Malcolm wil alles documenteren op video want, dat is leuk voor later. Al tijdens de eerste nacht komen ze erachter dat het spookt in hun huis en vinden ze rare beelden terug op de video’s. Ze besluiten de hulp in te roepen van een gangster priester, een paranormaal begaafde die meer geinteresseerd is in Malcolm dan het verdrijven van de geest en een stelletjes mislukte ghostbusters.

A Haunted House

Vanaf de eerste minuut is het duidelijk dat ‘A Haunted House’ een productie is van de makers van ‘Scary Movie’. De film bevat dezelfde flauwe grappen en humor en natuurlijk Marlon Wayans die zo’n beetje in elke horrorfilm-parodie terug komt. In deze film wordt onder andere ‘Paranormal Activity‘ op de hak genomen.

Scary Movie 1 en 2 waren nog best wel leuke en grappige films om naar te kijken, deel 3 werd al minder en wat daarna kwam was eigenlijk gewoon heel erg slecht. A Haunted House is op sommige momenten best grappig (met name de gangster priester gespeeld door Cedric the entertainer) maar over het algemeen gewoon heel erg flauw, over the top en voorspelbaar. Daarnaast komt het geheel heel geforceerd over. Laten we maar zoveel mogelijk overdrijven en raar doen, dat is vast grappig. Helaas. Niet dus. Gelukkig kun je af en toe even weglopen om naar de wc te gaan of wat te drinken te pakken. Je kunt natuurlijk ook even de dvd vooruitspoelen (veel mis je niet) of tussendoor Facebook checken op je mobiel.

Is er dan nog wel wat positiefs te melden over deze film? Natuurlijk. De special effects zijn niet verkeerd en de acteerprestaties zijn ook niet slecht. Ook zitten er heus hier en daar heus wel wat grappige momenten in het door Wyans zelf geschreven verhaal. Maar helaas kun je die op een hand tellen.

In Amerika heeft de film het helemaal niet slecht gedaan. ‘A Haunted House’ werd voor 2 miljoen gemaakt en heeft uiteindelijk 18 miljoen dollar opgeleverd. Daarnaast komt er in 2014 een sequel uit, dus blijkbaar zijn er genoeg mensen die deze ‘Scary Movie’ opvolger gewoon wel heel leuk vinden.

A Haunted House

Dus hou je van het Scary Movie genre, ben je fan van Marlon Wayans of heb je gewoon niets anders te doen? Dan is dit best een ok film om 83 minuten van je leven aan te besteden. Zo niet, dan kun je A Haunted House beter aan je voorbij laten gaan. ‘A Haunted House is nu te koop op blu-ray en dvd.

Sterren: 2 / 5

Interessant artikel?

2 gedachten over “Recensie: A Haunted House (Michael Tiddes, 2013)”

  1. ik moet zeggen dat ik me (stiekem) toch wel een beetje vermaakt heb met deze film! Ik ging kijken met die insteek; flauw+Amerikaans=bar slecht en dus viel het allemaal mee 😉 En er zitten zeker hele leuke stukken in!

    Beantwoorden

Plaats een reactie