A&E jaagt op seriemoordenaars in Those Who Kill

Those Who Kill S1Op 3 maart gaat op de Amerikaanse zender A&E het eerste seizoen van Those Who Kill van start. Deze serie met Chloë Sevigny en James D’Arcy in de hoofdrollen is een bewerking van de Deense reeks Den Som Draeber, die op zich al een bewerking was van de boeken van Elsebeth Egholm.

In de thrillerreeks Those Who Kill volgen we Catherine Jensen. Deze moordonderzoekster maakt al gauw faam in de politiewereld van Pittsburgh omdat ze tot het uiterste gaat om de meest gruwelijke moorden in de stad en omgeving op te lossen. Gemotiveerd door haar eigen verleden, waaronder de verdwijning van haar broer en haar vermoedens dat haar stiefvader een seriemoordenaar is, voelt Catherine Jensen zich emotioneel verbonden met de slachtoffers. In haar jacht op seriemoordenaars krijgt Catherine de hulp van forensisch psycholoog Thomas Schaeffer. Schaeffer heeft echter geen goede reputatie bij de politie, maar levert Catherine wel het nodige inzicht in haar zaken en haar persoonlijk onderzoek omtrent haar stiefvader. Ook Thomas voelt zich telkens nauw verbonden met de moordzaken, maar hij kruipt dan weer makkelijker in het hoofd van de dader, iets wat algauw een hachelijke onderneming blijkt.

Samen vormen Catherine en Thomas een vreemd duo wiens verstoord beoordelingsvermogen hen en soms zelfs hun familie in gevaar brengt. Want hun verbondenheid redt hen misschien wel van hun individuele demonen, maar tegelijkertijd zorgt hun band soms voor fatale rampspoeden.

De Amerikaanse bewerking ligt in handen van 24- en Lie to Me-producer Brian Grazer en The X-Files-scenarist Glen Morgan. Het eerste seizoen zal net als het Deense origineel uit 10 afleveringen bestaan. Voorlopig is het nog te vroeg om te weten of Those Who Kill ook bij ons te zien zal zijn.

Those Who Kill - Exclusive Promo
Those Who Kill - New Promo#1
Those Who Kill - New Promo#2

Interessant artikel?

Plaats een reactie