‘Alien’ krijgt een roleplaying game


Later dit jaar verschijnt er de Alien Roleplaying Game. Het spel wordt ontworpen door het Zweedse Fria Ligan (Free League Publishing) dat ook bordspellen maakt als Tales from the Loop, Crusader Kings en Mutant: Year Zero.

De Alien RPG zal zich afspelen in 2183, drie jaar geleden na de vernietiging van de Hadley’s Hope kolonie op LV-426, het verdwijnen van de USS Sulaco, en de sluiting van de gevangenis op Fiorina 161. Met het verlies van het schip van de Colonial Marine en deze door Weyland-Yutani gesponsorde buitenposten zorgt voor veel wrijving tussen het commerciele bedrijf en Amerika. Daarnaast zijn er meer ruimtesectoren vijandig geworden, mede doordat de geruchten rondgaat dat Hadley’s Hope een testsite was voor Weyland-Yutani’s bioweapons. Anderen denken dat het bedrijf bezig is zijn eigen natie te stichten en meer macht naar zich toe wil trekken.

Het rollenspel zal gebaseerd worden op de ‘Year Zero Engine’, waar ook Tales from the Loop en Mutant: Year Zero gebruik van maken. Het spel kan op twee manieren gespeeld worden:
Cinematic Play: Je volgt met je vrienden een vooropgezet scenario en speelt daar als het ware in een Alien-film: Snel, gevaarlijk en niet iedereen kan het overleven. Deze scenario’s zijn ontworpen om één keer te spelen
Campaign Play: Je speelt vaker met dezelfde vriendengroep, kunt blijven doorspelen en je karakter ontwikkelen.

Wanneer het spel precies zal verschijnen is nog niet duidelijk.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie