Aliens, apen, Dredd en Tarzan in grootse crossover comics

Dredd-v-Alien-v-PredatorDark Horse Comics komt met twee grootse crossovers komend jaar. Komende zomer 2016 nemen maar liefst drie beroemde sci-fi figuren het tegen elkaar op in Predator vs Judge Dredd vs Aliens. Deze vierdelige serie wordt geschreven door genomineerd schrijver John Layman (Mars Attacks: Occupation) met tekeningen van Chris Mooneyham (Predator: Fire and Stone) en covers gedaan door Glenn Fabry.

In een post-apocalyptische wereld zijn Judge Dredd en Judge Anderson op zoek naar een gestoorde wetenschapper, die zijn hand heeft weten te leggen op een schedel van een Xenomorph. En om het nog mooier te maken openen een groep Predators ook nog het jachtseizoen op Cursed Earth. Wanneer de paden van deze drie sci-fi iconen zich kruisen breekt een almachtige scifi gevecht. Het lot van de aarde hangt af aan de uitkomst.

Voor Layman was dit een droom die uitkwam. Hij had een keer de eer om met Aliens te werken en hij droomde ook om ooit iets met Judge Dredd te doen. Met deze crossover en ook nog met Predator houdt hij het niet meer. Van zo’n crossover had tiener Layman het al in zijn broek gedaan van opwinding van het alleen al het lezen. Vele jaren later, nu oude man Layman het mag schrijven, is het nog steeds opwindend. Hij heeft elke minuut genoten van dit project.

Het eerste deel van Predator vs Judge Dredd vs Aliens wordt verwacht op 27 juli.

TarzanEn dat is nog niet alles, want in september 2016 ontmoet de koning van de jungle de beruchte apenleider Caesar in Tarzan on the Planet of the Apes.
In samenwerking met BOOM! Studios wordt de beroemde held van Edgar Rice Burroughs gedropt in de apenwereld in deze vijfdelige serie.

Schrijvers Tim Seeley (Hack/Slash, Revival) en David Walker (Power Man and Iron Fist) gaan het verhaal schrijven met tekeningen van Fernando Dagnino (Suicide Squad).

In deze crossover blijken Tarzan en zijn apenbroeder Caesar samen te zijn opgevoed als broers, maar waren uit elkaar gehaald door slavendrijvers. Jaren later komen ze elkaar weer tegen. Tijdens de grote oorlog tussen mens en aap komen ze terecht midden in de jungles in Afrika en zelfs tot in het middelpunt van de aarde.

Dit was een ware unieke kans voor Seeley. Te werken met zulke beroemde figuren, maar ook met geweldige tekenaars en collega schrijver.
Dat was het ook voor Walker. Planet of the Apes was dé film die zijn verbeelding kracht gaf en is altijd zijn favoriet gebleven. Om te mogen werken aan zo’n unieke combinatie en zo’n geweldig team was een kans voor Walker die hij gewoonweg niet kon weigeren.

Het eerste deel van Tarzan on the Planet of the Apes komt uit op 28 september.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Aliens, apen, Dredd en Tarzan in grootse crossover comics”

Plaats een reactie